MHP’nin Yalvaç Men Mabedi arası yürüyüş yolunun yapılması önergesi reddedildi

6 Ekim 2016 16:01

MHP Yalvaç İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Bozbey, Yalvaç’taki Men Kutsal Alanı’na giden yolun yapılması için Meclise önerge sundu ancak AK Partili üyelerin oylarıyla önerge gündeme alınmadı.

İl Genel Meclisi Ekim ayı oturumları başladı. İlk oturumda Meclisin tek önergesini MHP Yalvaç İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Bozbey verdi. Bozbey, “Men tapınak ve kutsal alanına yabancı ve yerli turistlerin gideceği yol yoktur. Yalvaç’a her gün 5-10 otobüs turist gelmektedir. Antik Kenti gezen yabancı turistler Men kutsal alanı da görmek istiyorlar. Yolu olmadığı için gidemiyorlar. Gelen turistlerin kendi anlatımlarına göre Meryem Ana’nın da kısa bir süre burada kaldığını söylüyorlar. Men mabedi yolu için 2010 yılında Kültür Bakanlığı’nca 25 bin TL İl Özel İdare’ye gönderilmiştir. 3,5 km olan Yalvaç Men Mabedi arası yürüyüş yolunun yapılmasını saygıyla arz ederim” dedi.

Verilen önerge AK Partili üyelerin oylarıyla  reddedildi.

Bozbey, konuyla ilgili olarak, “Biz İl Genel Meclisi üyesi olduğumuzdan beri önergelerimizin reddedilmesi kararını almışlar. Bu karara göre bütün önergelerimiz red oluyor. Ama yapılması gereken önergeler var, kabul olmuyor. İlk zamanlar benim verdiğim önerge red oluyordu, ikinci ay onların verdiği aynı önerge kabul oluyordu. Bu akıl almaz bir şey. Ben onları kopyacılıkla suçladım. Önemli değil, vatandaşın işi yapılsın. Biz onlara evet dedik. Çünkü hizmet bizim köylümüze yapılacaktır. Neresi olursa olsun biz evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...