Sağlık Personeline hizmet içi eğitim

12 Aralık 2012 18:10

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 112 Acil Servis Çalışanları ve sağlık personeline el hijyeni ve tıbbı atık ve hasta hakları konularında eğitim verildi.

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime; Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehmet Topal ve çok sayıda 112 acil çalışanı katıldı.

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehmet Topal, Isparta Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği eğitimin amacının;

sağlık çalışanları ve hastaların memnuniyetini en üst seviyede tutmak olduğunu belirterek, eğitimin iki gün süreceğini söyledi.

Psikolog Duydu Dastar, iletişim ve öfke konulu eğitim verdi.

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Şevkiye Köse tarafından verilen eğitimde de katılımcılar hastane atıklarının zararları ve el hijyeni konularında bilgilendirildi.

Sağlıkla ilgili işlemler sırasında oluşan atıkların yüzde 75-90’ı risksiz veya halk sağlığını tehdit etmeyen genel atıklar olduğunu belirten Hemşire Köse, geri kalan kısmın riskli atıklardan oluştuğunu söyledi.  Hastane atıklarının zararları hakkında bilgi veren Köse, “Kimyasal veya farmasötiklerin deri, mukoza, solunum ve sindirim yolundan alınması zehirlenmelere neden olur. Yanıcı, korozif veya reaktif kimyasallarla (formaldehit ve diğer uçucu maddeler) temas sonucu deri, göz veya solunum yolu mukozasında hasarlar gelişir. En sık yanık sonucu gelişen doku hasarına rastlanır. Güvenli olmayan tıbbi atık yönetimi ölüm ve sakatlıklara yol açar. Tıbbi atıklar yakma, kanalizasyon sistemine boşaltma, kimyasal işlem ve dezenfeksiyon, buhar ile sterilizasyon ya da mikrodalga ışınlama yöntemi ile zararsız hale getirilir” diye konuştu. 

Bu haber 829 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...