ANDEZİT TAŞI 200 AİLEYE EKMEK KAPISI

6 Ekim 2016 16:10

Isparta Belediyesi bünyesinde hizmet veren ISTEM Şirketine ait ocaktan çıkarılan büyük taş kütleleri işlenerek, ekonomiye kazandırılıyor. Taş ocağı ve fabrikada dolaylı olarak 200 aileye iş imkânı sağlanırken, işlenen andezit taşları dünya çapında kullanılıyor.

Taşocağında incelemelerde bulunan ve büyük bir zorluk içerisinde çalışıldığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ocaktan çıkarılan ve ‘patates’ olarak elde edilen taşların ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikasında şekil bulduğunu belirtti. ‘Saraylara verdiğimiz taşları bu topraklardan çıkarıyoruz’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, işlerinin mermer ocaklarından çıkarılan ham maddeden daha zor olduğunu aktardı. Mermer ocaklarında taşların belli ebatlarda kesilerek kütle halinde çıkarılabildiğini ancak kendilerinin böyle bir şansa sahip olmadığını aktaran Günaydın, “Bizde andezit taşlarını toprağın içerisinde patates bulur gibi elde ediyoruz. Andezit kolay bulunabilen ve çıkarılabilen bir taş değil. Volkan olan yerlerden ender bulunan bir taş. Geyran taşı olarak bilinen bu taşı biz işleyerek dünya taşı haline getirdik” dedi.

Andezit taşını çıkarmanın zorluğundan bahseden ve ‘yiğit işi’ olarak tabir eden Başkan Günaydın, bu işte dolaylı olarak 200’e varan bir ailenin yararlandığını kaydetti. ‘Zorluğun içerisinde bir netice almaya çalışıyoruz’ diyen ve çalışmaları uç noktaya götürmek için çalışmaların devam edeceğini aktaran Günaydın, taş ocağının haftanın her günü çalıştığını dile getirdi. Ocakta çok yoğun bir iş makinesinin çalıştığına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu ocağımızın içerisinden kazanç elde ediyoruz. İstenirse insanlar yerin altından da para kazanabiliyorlar. İnşallah verimimiz, kazancımız ve ülkemize faydamız yüksek olur. Taştan ekmek çıkarıyoruz. Kazanıyor, kazandırıyor, ekonomiye katkı sağlıyoruz” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 864 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...