"Yeni Kapı Ruhunu Taşımaya Devam Ediyoruz”

7 Ekim 2016 18:31

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı oturumlarının ilkinde MHP’li İbrahim Bozbey, Yalvaç Men Tapınağı yolunun yapılması için bir önerge sunmuş ve bu önerge AK Partili üyelerin oylarıyla reddedilmişti.

Bunun üzerine Bozbey, AK Partililerin ilk baştan veri MHP’li üyelerden gelen önergelerin reddedilmesi şeklinde bir karar aldıklarını ileri sürerek, kendi verdikleri önergelerin reddinden sonra AK Partili üyelerin aynı önergeleri verdiğini iddia etmişti. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, bu iddianın doğru olmadığını ifade ederek, “Reddedilen ve daha sonra AK Partililer tarafından verilen önerge varsa çıkarsınlar ortaya” dedi. Bolat, Yeni Kapı ruhunun devam ettiğini kaydederek, Bozbey’in önergesinin neden reddedildiğini açıkladı.

Geçen ay CHP’li üyelerin verdiği önergelerin kabul edildiğine dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, “Ondan önce MHP’li arkadaşlarımız önerge verdiler, onların önergelerini kabul ettik. Biz Yeni Kapı ruhunu taşımaya devam ediyoruz. Yeni Kapı ruhu olan birlik ve beraberliği kaybetmemek için elimizden gelen hassasiyeti korumaya devam ediyoruz. Ancak İbrahim Bozbey arkadaşımızın vermiş olduğu önerge 2010 yılından beri süregelen bir önerge ve şuan bizim İl Özel İdaresi’nin hizmet ağında bulunmayan bir önerge. Bizim iştigal konularımızı içermeyen bir konu olduğu için meclis üyeleri tarafından önergesi reddedildi. Ancak burada İbrahim Bozbey hocam ‘daha önce bizden kopya çekiyorlar. Benim verdiğim önergeyi reddediyorlar, bir ay sonra aynı önergeyi getirip kabul ediyorlar’ diyor. Ama böyle bir şey yok. Bugüne kadar İbrahim Bozbey tarafından verilip de reddedilen ve sonra AK Partili üyeler tarafından aynı şekilde getirilip kabul edilen bir önerge yok. Varsa çıkarsınlar meydana” şeklinde konuştu.

Yalvaç Men Tapınağı’nın ulaşımı konusunda önergede yapılması istenen yolun neden yapılamayacağına ilişkin bir açıklama da İl Genel Meclisi AK Parti Sözcüsü Nail Yaşar Akgül’den geldi. Akgül, “Özellikle şunu belirtmek isterim; MHP grubunun önergeleri konusunda şikayetçi oldukları bize kadar ulaştı. Hiçbir suretle ilimizin yararına olabilecek hiçbir önerge bugüne kadar grubumuz tarafından reddedilmedi. Ancak verilen önergeler önceden tam incelenmediğinden kaynaklı bazı sorunların olduğunu da biliyoruz. Özellikle verilen önergede Yalvaç’ta Men Tapınağı yolunun yapımı talep edilmişti. Bu yolun yapımında 5 yıllık süreci incelemek gerekiyor. 2011 yılında Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi’ne müracaatta bulunulmuş. Bunun karşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ödenek talep edilmiş. Bakanlıktan 187 bin 753 liralık bir talep var bunun karşılığında bakanlıktan 25 bin lira gönderilmiş. Ama alan birinci derece sit alanı. Birinci derece sit alanında herhangi bir çalışma yapamazsınız” dedi.

Bu haber 832 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...