“Isparta’yı Fuar konusunda markalaştırmak istiyoruz”

7 Ekim 2016 18:37

3. Isparta Otomobil, Ticari Araçlar, Yan Sanayi ve Aksesuarları Günleri 'Isparta Autoshow' Gökkube'de yapılan açılış töreni ile başladı.

Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre ve Sergi Salonu bu hafta önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.  Isparta Belediyesinin de destek verdiği fuarda, 13 binek otomobil, 5 ticari marka ile birlikte oto yedek parça, oto gaz sistemleri, modifiyeli performans araçları, oto multimedya ve ses sistemleri firmaları yer aldı. Fuarın açılışı ise, dün saat 14:30’da gerçekleştirilen görkemli bir törenle yapıldı.

Açılış törenine Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf  Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ITSO Başkanvekili Metin Çelik başta olmak üzere çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

“NÜFUS ARTIŞINDA BİLE FUARLARIN ÖNEMİ BÜYÜK”

Törenin açılışında konuşan ve müjdeler veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ; “Şehirlerin ekonomik gelişmesinde fuarların önemli etkisi var. Nüfus artışında bile fuarlar etki etmiştir. Dünyada da örneği çoktur. Nunberg’ten başlayın Frankfurt’a kadar birçok yerde fuarlar 70-80 yıldır devam ediyor. Biz bu sene başladık fuarlara. Oraların ekonomik gelişimi ve nüfus artışının fuarlardan olduğu ortaya çıkmıştır. Biz çok büyük nüfusa sahip değiliz. 225 bin nüfuslu bir şehiriz. Ama o vilayetler nasıl başladıysa biz de bugün başlıyoruz.

“ISPARTA’YI MARKALAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Santek Fuarı Isparta’da 12’inci fuarını yaptılar. Santek Fuarı daha önce Kongre Merkezi’nde düzenleniyordu. Bu fuarı düzenleyen şahsiyet güzel bir alan istiyordu. Bizde çalışmalara başladık. Böyle bir yapıda ihaleyi alan firma acemilik yaptı ve yapım aşamasında montaj hatası yaptı. Bu yüzden çelik sistem çöktü. Ama mücadelemizden vazgeçmedik. Şimdi huzurlarınızdaki bu yapı 100 dönüm  üzerine oturan, 9 bin metrekare kapalı alan haline getirdik. Isparta şanına uygun şekilde yapıldı. Her yaptığımız yapı Isparta’nın simgesi olsun istiyoruz. Etnografya Müzesi de bunlardan bir tanesidir. Mayıs ayında burada inşaat sürerken Santek Fuarını düzenledik. Bugün Auto Fuarımız açılıyor. Türkiye Odalar Birliği’nde Fuarlar Kitabı var. Orada kayıtları çıkan fuar bağlantılarımız var. Kasım ayı içerisinde profesyonel şekilde tarım ve hayvancılık fuarı olacak. Mart ayında geniş ve büyük çapta kitap fuarı düzenleyeceğiz. Yine Mayıs ayı içerisinde Santek Fuarı olacaktır. Bir de bayanlar için Ekim ayı içerisinde geniş çapta ISMEK Fuarı düzenlenecektir. Bu çok önemli bir fuar. Bu fuarın bir denemesini İstanbul’da TÜYAP Fuarı’nda gösterdik. O fuarda Paris Fuarı’na davet edildik. Bu fuara katılmak için çaba göstereceğiz. Burada sanatın zirvesi ISMEK Fuarı’nda olacak. Bu fuarı Ispartalı bayanlarımız düzenleyecekler. Şuanda 7 ayrı fuar bağlantısı yapılmış oldu. Biz bu kadar beklemiyorduk. Umduğumuzdan iyi gidiyoruz. Şuanda imardan bu Cuma çıkacak, esas fuarımız alanında yeni bir düzenleme yaptık. O fuar alanı buranın 10 katı büyüklüğünde. Ulusal fuarı buradan başlatıp oraya sıçratmak istiyoruz. Isparta’yı bu konuda markalaştırmak istiyoruz. Niyetimiz bir bardak suda fırtına yaratma düşüncemiz var. Bu da projelerle ve halkımızın sahip çıkmasıyla olacaktır” dedi.

“DİĞER ŞEHİRLERDEN KATILIM SAĞLANMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Törene katılarak fuarı gezen Vali Şehmus Günaydın’da açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Hem ilimiz hem de bölgemiz adına çok önemli olduğunu düşündüğüm bu güzel organizasyonda sizlerle bir arada olmaktan büyük bir keyif alıyorum. Fuarı organize eden yönetici arkadaşımız bir ifade kullandı. Isparta nüfusuna göre en çok otomobile sahip Türkiye’de 6. İl. Aslında bu çok önemli bir rakam. Bu geldiğim günden beri ifade ettiğim, Isparta’nın potansiyelinin ortaya konulması adını çok önemli bir rakamdır. Ekonomik durumu iyi olanlar arabaya biner. Son yıllardaki kişi başına düşen milli gelir seviyesinin artması otomotiv sektöründe de dünyaca ünlü birçok firmanın ülkemizde fabrika kurmasına ve kurduğu fabrikalarla da ihracat yapmasına vesile oldu. Bugün ihracat rakamlarına baktığımız zaman, otomotiv ihracat rakamlarının çok önemli bir payı olduğunu görüyoruz. En kısa zamanda yerli ve milli otomobili de üreterek, Ülkemizin hak ettiği yere geleceğine de yürekten inanıyorum. Bu konuda destekleri ve katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bugün sadece bu fuar ile ilgili bir çalışma gibi görünse de bugün çok güzel bir fuar merkezimizin de açılışını yapmış oluyoruz. Büyük ve gelişmiş ülkelerde, kurumlar her şeyin en güzeli ve büyüğüne sahip olmak ister. Bölgemizin en büyük fuar merkezinde ilimizin hak ettiği anlamda fuarlar düzenleyeceğimizi düşünüyorum. Isparta ve diğer şehirlerden katılımı nasıl sağlarız diye düşünerek beraber bir çalışma yapacağız. Bu konuda valilik olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“ISPARTA OTOMOTİV SANAYİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR EKONOMİK DEĞER”

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ise; “Bugün Isparta ekonomisi için, Isparta otomotiv sanayisi için önemli bir ekonomik değer taşıyan fuarın açılışı için toplandık. Bu fuarın ilk olarak Antalya’da 7 firma ile başlamış ve şu anda çok üstünde rakamlara ulaşmıştır. Bu Türkiye’mizin ve Türk ekonomisinin ne kadar büyüdüğü ve güçlendiğinin göstergesidir. Bu fuarda emeği geçen ve katılım sağlayan bütün firmalara teşekkür ediyorum. Isparta için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“ISPARTA’YA YENİ BİR İMAJ KAZANDIRMASI BAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR PROJE”

Törende konuşan diğer bir isim olan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise; “Belki ileride çok önemli ekonomiye katkı sağlayacak olan organizasyonun şu anda ilk adımlarının atılmış olması bile çok önemlidir. Çok uzun yıllardan beri Belediye Başkanımızın, bahsettiği Isparta fuar kenti olması lazımdır diye üzerine bastırarak söylediği projelerin en önemlisiydi. Bu projenin ilk aşamalarında bize kendisi Belediye Başkanımız anlatırken, 10 bin m2 alanlarda ne gibi organizasyonların yapılabileceği düşünülürken, inşaat bitim aşamasında, bu projenin Isparta için yetersiz olacağını söyledi. Şimdi görüyoruz ki, bu organizasyonların yapılması Isparta’ya yeni bir imaj kazandırması amacıyla bunun ne kadar önemli bir proje olduğunu gördük. Partim adına bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre ve Sergi Salonu’nda 6-9 Ekim 2016 tarihlerinde yer alacak olan Isparta Autoshow hafta içi 15.00-21.00, hafta sonu 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

Bu haber 981 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...