Batıkent Mahallesi’ne ‘Gökkubbe’

7 Ağustos 2012 13:55

 

 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Batıkent Mahallesi’nde, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Teravih Namazı sonrasında Batıkent Mahallesi Sosyal Tesislerinde vatandaşlarla bir araya gelen ve bir süre sohbet eden Başkan Günaydın, mahalleye yapılacak olan Gökkubbe Projesi’nden bahsetti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ve Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan da eşlik etti.

Isparta’da büyük projelerin başlatıldığını ve bu projelerin devam ettiğini belirten Başkan Günaydın, bu projelerden birisinin de Davraz Mahallesi’ne yapımına başlanan Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanı olduğunu belirtti. Bir diğer projelerinin de Batıkent Mahallesi’ni yakından ilgilendirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bunun da Gökkubbe Projesi olduğunu anlattı.

Batıkent Mahallesi’ne yapılacak olan ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak olan Gökkubbe Projesi’nin25 metreyüksekliğinde ve tek açıklıkta100 metreçapında olacağını dile getiren Başkan Günaydın, projenin 35 dönümlük bir alanda uygulanacağını söyledi. Halkın rahatlıkla yılın her günü kullanabileceği projenin Avrupa Birliği müktesebatına uygun olarak yapılacağını söyledi. AB’nin sokak pazarlarını kaldırdığını, bundan hareketle Isparta’da kapalı Pazar alanlarına ağırlık verdiklerini söyleyen Başkan Günaydın, bu sorunun Türkiye’nin bir sorunu olduğundan bahsetti.

Gökkubbe’nin tamamlanmasıyla birlikte haftanın iki günü Pazar kurulacağını ve diğer günlerinde de rahatlıkla fuar ve kongre alanı olarak kullanılabileceğine dikkat çeken Başkan Günaydın, proje dahilinde yine katlı otopark yapılacağını söyledi. Başkan Günaydın, “Bu büyük projemizi buraya yapıyoruz. Bu projemizin sadece katlı otopark alanına 850 ton civarında demir çelik harcanacak” dedi.

‘Isparta’da fuarlar düzenleniyor’ diyen ve konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu fuarların Isparta’nın en büyükleri arasında yer alan Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde yapıldığını hatırlatarak, burasının büyüklüğünün ise 2 bin500 metrekareolduğunu belirtti. Yapılacak Gökkubbe Projesi’nin büyüklüğünün ise 9 bin metrekare olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Gerek Davraz, gerekse Batıkent Mahallesi’ne yapılacak olan iki devasa proje ile şehrin vizyonu ve misyonu değişecek” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlar tarafından gelen istek ve şikâyetleri de alırken, ayrıca Belediye’nin alt yapı, dayanıklı asfalt ve diğer projeleri hakkında da bilgiler verdi. Başkan Günaydın, “Bu yatırımlar tamamlandığından şehrimiz daha da güzelleşecek” dedi.

 

 

Bu haber 1136 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...