İçme Suyunun Enerjisi Güneşten Sağlanıyor

8 Ekim 2016 12:41

Isparta İl Özel İdaresi ve Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Ağılköy ve Kırıntı Köylerinin içme suyu terfi hatları güneş enerjili sisteme çevrildi.

Enerji maliyetlerini düşürmek amacıyla fen ve sanat kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen projede daha önce aylık olarak ödenen faturalarda % 80 düşüş sağlandı.

Program dahilinde diğer köylerde de yaygınlaştırılması planlanan proje hakkında düşüncelerini açıklayan Ağılköy Muhtarı İsmail Sarıdoğan ve Kırıntı Köyü Muhtarı İbrahim Ünal, sadece havanın çok bulutlu ve yağmurlu olduğu günlerde ana şebekeden elektrik kullandıklarını belirterek; “Daha önce aylık 2-3 bin lira olan içme suyu elektrik faturaları, güneş enerjili sisteme geçince 5-6 yüz liraya kadar düştü. Bu düşüş köydeki vatandaşa da aynı şekilde yansıdı. Aylık 70-80 lira olan bir abonenin ödediği tutar 15-20 liralara kadar düştü” dediler.

İçme suyu terfi hatlarında güneş enerjili sisteme geçiş ile birlikte içme suyu depolarında tadilat yapılarak depo içerisindeki demir aksamların paslanmaz galvanizli borularla yenilenerek depo içlerinin fayansla kaplandığını belirten muhtarlar; köylerine sağlıklı içme suyunun daha az maliyetle kazandırıldığını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.     

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...