Davraz koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

8 Ekim 2016 12:41

Davraz Kayak Merkezi, Bakanlar Kurulu kararıyla gelişim ve koruma bölgesi ilan edildi.

Bakanlar Kurulu'nun 18 turizm merkezini kültür ve turizm koruma ve gelişme bölgesi ilan etmesine ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığınca envanterde Isparta Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi olarak adlandırılan merkez bundan böyle Isparta Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi olarak adlandırılacak.

Kültür ve Turizm Bölgeleri,  turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreleri korumak, kullanmak, sektörel kalkınmayı ve plânlı gelişimi sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, turizm merkezlerinde büyük ölçekli planlama, alternatif yönetim ve işletme modelleri oluşturmayı amaçlayan bir çalışma.

Bu sayede artık Davraz Kayak Merkezi'nde sınır belirleme işlemlerinin ötesinde söz konusu sınırlar içinde yapılacak planlama, tahsis gibi yetkilerin de önceden belirlenecek hedefler ve ilkeler doğrultusunda kullanılması da sağlanacak. Ayrıca proje alanının ana ve alt bölgelere ayrılmak suretiyle planlaması yapılacak ve yatırımcıların kendi projelerini oluşturması hedeflenecek. Planla ana ve alt bölgeleri oluşan Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde bir ana yatırımcı eli ile projenin yönlendirilmesi ve gerçekleştirilmesi hedeflenmek suretiyle kamunun yükü hafifletilecek,  ana yatırımcının alt bölgeleri için alt yatırımcılar bulabilmesi imkanıyla da yaratıcılığından istifade edilmesi sağlanacak.

 

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...