Mobilyacılar perakende satış sitesi için yer arayışı

12 Aralık 2012 18:15

Mobilya, halı, beyaz eşya ve ev tekstili gibi ürünleri satan perakendeciler bir araya gelerek kooperatif kurdu. Kooperatif Kurucu Üyesi Özcan Pınarcı, 03.12.2012 tarihinde belediye başkanı ile arsa konusunda görüşme gerçekleştirdiklerini ve belediyenin her türlü konuda yardımcı olacağına dair söz aldıklarını belirtti.

İlimizde faaliyet gösteren, mobilya, beyaz eşya, aydınlatma, halı, ev tekstili ve mutfak gereçleri sektörlerinin yer aldığı ve bölgeye hitap edecek Alışveriş Merkezi inşası için 2011 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda, 17.07.2012 tescil tarihi ile S.S. Mobilyacılar, Halıcılar, Ev Tekstil, Aydınlatma, Dayanıklı Tüketim Malları, Mutfak Gereçleri Tolu İşyeri Yapı Kooperatifi kuruldu.

Kooperatif kurucu üyeleri, çalışmalar ve gelinen süreç hakkında dün ITSO’da bir basın toplantısı düzenlendi.

ITSO Yönetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda konu ile ilgili şu bilgiler verildi: “2011 yılı içerisinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası genelleştirilmiş meslek komite toplantıları yapıldı. Bu toplantılarda birçok önemli karar çıkıp, uygulanmıştır. Bu kararların en önemlilerinden bir tanesi de 12. Grup Meslek Komitesi’nin ( Mobilya ve Elektrikli Materyallerin Ticareti) 09.06.2011 tarihli genelleştirilmiş toplantısından çıkmıştır. Toplantıya katılan üyeler Isparta’da yeni bir mobilyacılar perakende satış sitesinin olması gerektiğini dile getirdiler. Bu karar üzerine ITSO 12. Grup Meslek Komitesi Yönetimi çalışmalara başladı.

31.10.2011 tarihli meslek komitesi toplantısında mobilyacılar site çalışması gündeme alınarak, yol haritası çizilmiştir. Bu toplantıdan sonraki komite toplantısında (27.12.2012) site çalışması için arsanın çok önemli olduğu fikrinde uzlaşılıp, bu konu ile alakalı Isparta Belediyesi ve Isparta Defterdarlığı ile görüşülmesi karara bağlandı. ITSO Yönetim Kurulu’nun kararı ile Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Pınarcı ve Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Korkmaz, belediye yetkilileri ve defterdarlık yetkilileri ile muhtemel arsalar üzerine görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerden sonra ITSO Mobilya, Halı, Ev Tekstil, Aydınlatma, Dayanıklı Tüketim Malları, Mutfak Gereçleri sektörlerinde iştigal eden üyeler davet edilerek, bu konu hakkında ITSO Toplantı Salonunda 05.03.2012 tarihinde bir toplantı düzenlendi. Katılımcılardan alınan olumlu görüş doğrultusunda çalışmalara hız verildi ve bu toplantıda çalışmaların daha hızlı yürümesi için Özcan Pınarcı, Ahmet Tahir Bakal, Abdullah Nuri Yolcu, İbrahim Güler, Mehmet Büyükçam, Şakir Uygun, Hasan Demirci ve İsmail Günal Kılcı isimlerinden oluşan bir komisyon kuruldu.

Oluşturulan komisyon ilk kez 12.03.2012 tarihinde ITSO’da toplandı.  Bu toplantıya ITSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Hüseyin Kaçıkıoç da iştirak etti. Gelecek toplantı için komisyon üyelerinin bireysel araştırmalar yapması karara bağlandı. Ayrıca yapılacak siteye benzer Türkiye’deki diğer çalışmaların da araştırılması ITSO Genel Sekreterliğinden talep edilmiştir.

19.03.2012 tarihli komisyon toplantısında ITSO Genel Sekreterliğinin yapmış olduğu araştırmalar sonucunda ülkedeki benzer çalışmalar resimler ve veriler kapsamında komisyon üyelerine sunuldu. Oluşturulacak sitede birim başına düşecek m² tartışmaları yapılarak görüş alındı. Son olarak komisyon üyelerinden seçilecek kişilerin Türkiye’deki benzer örnekleri yerinde ziyaret ederek araştırma yapması karara bağlandı.

24.04.2012 tarih ve 119 sayılı ITSO Yönetim Kurulu kararı gereğince, ülkedeki en iyi ve en yeni yapılmış mobilyacılar sitesi olan MOBESKO’ya ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tahir Bakal, Yönetim Kurulu Üyesi Özcan PINARCI ve Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Korkmaz bilgi edinme amaçlı ziyarette bulunacaktır. Bu karar doğrultusunda ITSO yetkilileri 16.05.2012 tarihinde Kocaeli’ye, S.S. Dayanıklı Tüketim Malları ve Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO)’ya çalışma ziyaretinde bulundular.

 MOBESKO hakkında kısaca bilgi verecek olursak;

-S.S. Dayanıklı Tüketim Malları ve Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO)

-28.06.2006 yatırım gerçekleştirilmiştir.

-92 katılımcıdan oluşmaktadır.

-91.578 m²yüz ölçümlü arsa satın alınmıştır.

-2010 yılı sonu itibari ile tamamlanmıştır.

-Mobilya, beyaz eşya, halı, mefruşat, ev tekstili, aydınlatma aksesuarları, ofis mobilyaları ve banyo sektörlerinden oluşmaktadır.

-Her bir mağaza 4 kattan oluşmaktadır.

-400 m²’den oluşmakta ve 4 kat itibari ile toplam 1600 m²’dir.

-750 araç açık, 800 araç kapalı otoparkı vardır.

Kooperatif kurucu üyeleri:

Özcan PINARCI

Ahmet Tahir BAKAL

İbrahim GÜLER

Abdullah Nuri YOLCU

Mehmet BÜYÜKÇAM

Şakir UYGUN

Hasan DEMİRCİ

İsmail Günal KILCI

Kooperatif geçici yönetim kurulu:

Özcan PINARCI

Ahmet Tahir BAKAL

İbrahim GÜLER

Kooperatif geçici denetim kurulu:

Abdullah Nuri YOLCU

Hasan DEMİRCİ

Bu haber 888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...