“Tek sermayemiz yetişmiş insan gücü, bunu da iyi değerlendirmeliyiz”

12 Aralık 2012 18:17

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, ülkemizin ne doğalgazı, ne petrolü bulunmadığını belirterek; “Bizim sahip olduğumuz tek sermaye yetişmiş insan gücüdür. Bu entelektüel sermayeyi de iyi kullanmalıyız” dedi.

Türkiye Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde konferans vermek üzere dün Isparta’ya geldi.

REKTÖR İBİCİOĞLU; “TÜMSİAD’IN TÜRK

SANAYİSİNDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”

İlk olarak dün saat 10.00’da Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret eden TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Mert, ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. TÜMSİAD Isparta Şubesi Başkanı Akın Tuna ve diğer yöneticilerin de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Rektör İbicioğlu; “ Üniversite ve sanayi işbirliği konsepti çerçevesinde bugün Türk Sanayisinde çok önemli bir yere sahip olan TÜMSİAD genel Başkanı Hasan Sert ve merkez yöneticileri ile TÜMSİAD Isparta şubesinden çok değerli arkadaşlarımızı ağırlıyoruz.

“ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Bizim açımızdan bugün çok önemli bir gün. Çünkü Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bundan sonraki süreç içersinde girişimci, yenilikçi endüstri ile bütünleşen bir üniversite anlayışı ortaya koyacağımızı daha önceden beyan etmiştik. Biliyorsunuz son zamanlarda üniversite – sanayi işbirliği kapsamı çerçevesinde üniversite olarak çok önemli icatlara imza atıyoruz.

“17 FAKÜLTEMİZİ 17 AYRI SEKTÖRLE BULUŞTURDUK”

Özellikle tarım, hizmet ve sanayi sektöründe daha önceden üniversitemizden 17 fakülteyi, 17 ayrı sektörle buluşturmuş ve onların her birini eşleştirerek sorunlarını yerinde görmek amacı ile öğretim üyesi, akademisyenleri, uzmanları sahaya göndermiştik. Haftalık olarak esnaflarımızı ziyaret ettik.

“ISPARTA’NIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ

İÇİN İŞBİRLİĞİMİZ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Meselenin sivil toplum örgütü ile beraber hem Isparta, hem Ankara hem de uluslar arası ayağının planlanması gerekiyor. Yani meselenin mikro ve küresel boyutları var. Isparta ve Türkiye ekonomisine küresel bazda dışarıdaki problemlerine bir takım sorunların çözülmesine yönelik olarak TÜMSİAD’la işbirliğimiz çok büyük önem aksediyor.

“BU İŞBİRLİĞİ EKONOMİDE DAHA GÜÇLÜ YANKILANACAKTIR”

Mobil güçlerimizin olması gerekiyor. Bundan sonraki Isparta için geliştirilecek projelerde Ankara’da Avrupa Birliğine yönelik projelerinde, Ankara’da üniversitemizin karşılaştığı problemlerin aşılmasında bundan sonra genel başkanımızın ve TÜMSİAD Ankara şubesinin çok daha yakın yoğun desteklerini göreceğiz. Biz TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert’i Isparta’nın fahri hemşerisi olarak görüyoruz. Bundan sonra genel başkanımızı daha çok ağırlamak istiyoruz.  İnanıyoruz ki sanayide kesiminde, sosyal sektörde, ekonomi sektöründe daha güçlü yankılanacaktır” dedi.

SERT; “BİR ÜLKENİN VE ŞEHRİN KALKINMASI TİCARETLE OLUR”

Tüm Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert  de ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Dünya değişiyor 11 yıl önceki algılama yok her şey çok hızlı değişiyor. Ekonomilerde bu oranda gelişiyor. Aklı olan öne geçiyor, hızlı davranan öne geçiyor, iyi projeler yapan öne geçiyor. Bu noktada devletler şu kararı almışlar dünyada var olan 206 ülkenin aldığı karar şu; ülkeler ticaretten çekiliyor ticaretleri özel sektör üzerine veriyorlar. Ama bir başka nokta ülkelerin kalkınması ticaretle olur.

“ÜNİVERSİTELERLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Ticaretin büyüteceği ülkelerin denk rant olması lazım buda üniversitelerden geçiyor. Eğer ticaret yapan insanlar, işadamları üniversitelerle kol kola girmezler, projeler ortak yapmazlar, üniversitelerinin gözlerine bakmazlar ise ülkenin geleceği çok başarılı olmaz. Biz TÜMSİAD olarak 53 şubemizde o şehrin üniversiteleri ile beraber ortak projeler yapmaya çalışıyoruz.

“TEK SERMAYEMİZ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜDÜR”

Amacımız üniversite ve sanayinin buluşması ile girişimcileri çoğaltmak. Türkiye olarak 2023 hedefimiz var. Bunun için hedeflerimize erken davranarak değişik organizasyonlarla projelerle yakalamak zorundayız. Projelerimizi ve bu projelerde görev alacak kişi sayısını 50 binden 200 bine çıkarmalıyız. Zira, bizim ülkemizin öyle Allah’ın verdiği milyonlarca tonluk doğalgaz veya petrol rezervleri yok. Bizim ülkemizin tek sermayesi yetişmiş insan gücüdür. Onun için bu entelektüel sermayeyi çok iyi kullanmalıyız” dedi.

Tüm Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, ziyaretin ardından saat 11.00’de başlayacağı konferansı vermek üzere üniversitenin konferans salonuna geçti. 

Bu haber 759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...