“Hastanemiz son teknoloji ile donatılacak”

10 Ekim 2016 18:20

Sağlık Bakanlığının Şehir Hastaneleri projelerinden birisi olan Isparta Şehir Hastanesi gün sayıyor. Hastane’nin ihale takvimine göre önümüzdeki Ocak ayında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Hastanenin tamamlanmasında bir miktar gecikme olabileceğini ifade eden Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Dr. Zafer Dirik, temeli 12 Mart 2014'te atılan Şehir Hastanesi inşaatının çok hızlı ilerlediğini anlattı.

Türkiye'ye toplam 29 Şehir Hastanesi yapılmasının planlandığını vurgulayan Dr. Dirik; “Isparta Şehir Hastanesi ilk açılanlardan biri olacak. Biz de kendi aramızda ilk açılma konusunda tatlı bir rekabet içerisindeyiz. İlk açılmak için bütün çabayı göstermekteyiz. Şehir Hastanesinin normal proje süresi bu yılın sonu idi.

Dirik, 220 bin metrekare alana kurulan hastanenin tamamlanması için 2 bin kişinin yoğun şekilde çalıştığına dikkati çekti. Hastanenin 755 yatağa sahip olacağını ifade eden Dirik, şunları söyledi: “Hastanemizin işletme süresi 25 yıl olacak. Hastanemizin Genel hastane bölümü 450,kadın doğum ve çocuk hastanesi bölümü ise 305 olmak üzere proje toplamda 755 yatak kapasiteli olacak. Ayrıca proje kapsamında 18 adet ameliyathane ve 204 adet poliklinik yer alacak. 67 bin metrekarelik kapalı otopark alanı 2 bin 262 araç kapasitesine sahip olacak.

İşletme Süresi 25 Yıl ve Yatırım Bedeli 573 Milyon TL. Hastanemiz son teknoloji ile donatılacak. Hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vereceğiz, burada hem ilimize hem de çevredeki kentlere hizmet sunacağız. Hastanemizde her branştan uzman doktorlarımız olacak. Türkiye çapında hatta dünya çapında sağlık konusunda iyi bir şekilde hizmet ve zaman Isparta’nın sağlık merkezi olacağını dile getiren Dr.Dirik; “İnsanlarımızın yaşadığı kentlerde tedavi olmasını arzu ediyoruz. Şehir hastaneleri bu

mantıkla planlanmıştır. Biz şehir hastanemizi açtıktan sonra buradan hiçbir hastamızın kent dışına çıkmasını istemiyoruz. Bütün imkanlarımızla tedavileri burada yapacağız.Hatta diğer illerden bile buraya hastalar gelecek. Hastalarımıza 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vereceğiz.

''Şehir hastanesinde hastalara en iyi şartlarda sağlık hizmeti verilecek. Hastanede koğuş tipi odaların yerine özel odalar olacak. Önceki hastanelerimizde hastalarımız koğuş sistemiyle yatmaktaydı. Çok fazla özel odamız yoktu. Şehir hastanemiz 5 yıldızlı  otel konforunda olup özel nitelikli odalar şeklinde açılmakta. İçerisinde banyosu tuvaleti ve refakatçisinin kalabileceği bir yaşam alanı şeklinde düşünülerek tasarlanmıştır'' Dedi.

 

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...