65 yaş ve üzeri vatandaşlara otobüs kartı tartışması

11 Ekim 2016 17:39

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin 65 yaş ve üzeri vatandaşlara vereceği otobüs kart ücretlerinin hak sahiplerinden istenilmesi teklifi Belediye Meclisi’nde uygun bulunmadı.

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Belediye Meclisi’ne başvurarak, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara verilecek ücretsiz biniş için otobüs kartlarının ücretinin hak sahiplerinden alınmasını teklif etmişti. Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında bu teklif uygun görülmedi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, konuyla ilgili komisyon raporunu okudu. Gürakan, “29.09.2016 tarih, 13684 sayılı dilekçede talep edilen kart bedellerinin hak sahiplerinden alınması ile ilgili olarak; 6637 sayılı kanun ve 04.03.2016 tarihli ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereği 65 yaş üstü hak sahiplerinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması için yerel yönetimler gerekli kolaylaştırıcı tedbirleri alır ibaresi bulunmaktadır. Aynı yönetmeliğin 9.maddesi ‘seyahat kartı, hak sahiplerine bedelsiz olarak verilir.’ Hükmü açıkça belirtilmiştir. Ayrıca 4736 sayılı kanunla hizmet veren toplu taşıma sahiplerine hat başına aylık gelir desteği sağlanmaktadır. Bu hususlardan dolayı 10.06.2016 tarih 175 nolu karar kadük olmamakla birlikte ilgili kanun ve yönetmeliğin gereğinin yapılması, hak sahiplerine özenli davranılması, zorluk çıkarmadan kanunun yerine getirilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” dedi.

16 AYDIR SÜRÜNCEMEDE OLAN BİR KONU

Öte yandan 16 aydır bu konunun sürüncemede kaldığını belirten MHP’li Belediye Meclis Üyesi Nedim Yürekli, “16 aydır bu konu sürüncemede. Halk Otobüsleri Kooperatifi ne kadar süre içerisinde bu kartları hak sahiplerine takdim edebilecek? Şu meclisin bu konuyu artık burada bitirmesi lazım. 7 bini köylerde 10 bini merkezde olmak üzere 17 bin hak sahibi var. Zatıalinizin vecih sözlerinizden birisi ‘yaşlıları tanımamak demek, kendini tanımamak demektir’ ikinci sözünüz de ‘halkımız ne isterse onu yaparım’ o zaman bu işi uzatmadan yapmamız lazım. Kart ücreti vermemek onlar için bir dayanak teşkil edecekse, konuştuğum kişiler kart ücreti neyse veririz diyorlardı. Bu işi en kısa zamanda nasıl bitireceksek orada onu bitirelim” şeklinde konuştu. Yapılan oylamada komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber 925 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...