Isparta’nın en işlek 3 caddesinde otopark yasağı başlıyor

11 Ekim 2016 17:47

Isparta Belediyesi’nin otopark hamlesinin ardından Mimar Sinan, Cumhuriyet ve eski özel idare binasının bulunduğu 119’uncu caddenin trafiğe kapatılmasıyla ilgili ilk somut adım atıldı. Bu doğrultuda belediye otopark yasağının başlatılması için İl Trafik Komisyonuna başvurusunu yaptı.

Isparta Belediyesi’nin şehrin farklı noktalarında inşa ettiği katlı otoparkların hizmete girmesinin ardından 2 caddeye otopark yasağı geliyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mimar Sinan ve Cumhuriyet Caddelerinin otoparka kapatılması için İl Trafik Komisyonu’na başvuru yaptıklarını belirtti.

Günaydın, “Mimar Sinan Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ni otoparka kapatacağız. Valilik arkasındaki otoparkın restorasyonu bitmek üzere. Ama bunlar yetiyor mu? Otoparkları dolduruyoruz ama caddeler yine tıklım tıklım. Ama caddeleri otoparka kapatacağız. Bir partinin ileri geleni Yusuf Ziya Günaydın, ITKM otoparkı açmadı, 113 Caddeye otopark yapacakmış diyordu. Şimdi oranın temelini attım, ITKM’nin otoparkını da açtım. Ama trafiği yasak etmedik daha. Komisyona başvurumuzu yaptık. Yasak kararı çıkacak. Otoparklar şimdi doldu. Çelebiler otoparkı da yarıya kadar dolmuş. Zatı muhterem boşuna masraf ediyor ve lüks yapıyor diyor. Bu Isparta’nın projesi. Herkes sahip çıkmalı. O adam dünyadan haberdar değil. Bil de konuş. Sana bir zamanlar sarı çizmeli Mehmet ağa, çizmeden yukarı çıkma dedim. Yine konuşuyor” dedi.

 

Bu haber 1898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...