Andık Barajı’nın hizmete girmesi ile Eğirdir devre dışı kalacak

12 Ekim 2016 18:21

DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, Darıderesi 2 göletinin ardından yapacakları Andık Deresi Barajı’yla Isparta’nın içme suyu konusunda artık Eğirdir’e ihtiyaç duymayacağını belirtti.

Isparta’nın içme suyunun karşılandığı Darıderesi bölgesine ikinci gölet yapılıyor. Darıderesi 2’de yapılan çalışmalarını anlatan DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, gölet inşaatının 2017 sonunda tamamlanacağını açıkladı. Coşkun, “Darıderesi 2 barajında çalışmalarımız devam ediyor. Burada tünel inşaatımız sürüyor. Dolgu yapacağımız kil alanıyla ilgili de olurumuz çıktı. Bundan sonra dolgumuz daha da hızlanacak. Orayı da sene sonuna bitirmeye çalışacağız. Andık bölgesine de içme suyu barajı yapılacağını belirten Coşkun, “Yine Isparta ilimize bir içme suyu barajı daha yapacağımızı söylemiştik. Bu da Andık Barajı. Bunun da proje çalışmalarına geçen hafta imzaladığımız sözleşme ile başladık. Isparta’mıza merkez Andık Barajı yapacağız.

Bunu da ilave içme suyu olarak temin edeceğiz. Bizim Darıderesi’ni bitirdikten sonra su ihtiyacımız yine Eğirdir’den olacak. Neden olacak? Darıderesi 2 ile su miktarımız bir miktar artacak. Belediye bütçemize önemli enerji sarfiyatında ciddi katkısı olacak. Andık Barajı tamamlandıktan sonra Eğirdir’e ihtiyacımız olmayacak. Ama Eğirdir’in muhakkak alternatif bir hat olarak kalması lazım. Çünkü Isparta’mızın nüfusu daha da artacak. Nüfus arttıkça da suya gereksinimi artacak. Yer üstü sularıyla daha memba kalitesi sularını takviye etmeye çalışacağız. Biz yaptıkça Isparta büyüyor. Bu konuda yatırımlarımız devam edecek.

Bu haber 1161 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...