“Yeni bir teklifi varsa görüşürüz”

14 Ekim 2016 16:16

Belediye Başkanı Günaydın, eski İl Özel İdaresi binası alanı için çağrıda bulunarak, arsayı tekrar istemişti. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, talep gelmesi durumunda konuyu yeniden görüşebileceklerini ifade ederek, “Sayın Belediye Başkanının İl Özel İdaresi’ne yeni bir teklifi varsa otururuz, tekrar konuşuruz. Isparta menfaatiyse gerisi teferruattır. Biz burada asla ve asla siyaset düşünmüyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptığı bir açıklamada eski İl Özel İdaresi alanını istediklerini ancak alamadıklarını belirterek, “Arsaları bize lakır lakır versinler” demişti. Bunun üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, görüşmelerin talep gelmesi halinde yeniden başlayabileceğini bildirdi. Bolat, takas için yeni tekliflerini de sundu. 

FİYAT FARKINI KARŞILAMAMIZ İSTENMİŞTİ

İlk anlaşmamız esnasında mevcut eski il özel idare binasının olduğu arsa ile Böcüzade Parkı’nın tamamını her iki kurumun devlet kurumu olması sebebiyle karşılıklı trampa yapabileceğimiz konusunda anlaşma sağlamıştık. Ancak daha sonra belediye bizim arsamızın yaklaşık 11,5 Milyon TL, kendi arsalarının da 36,5 Milyon TL olduğunu ve aradaki fiyat farkını karşılamamız durumunda Böcüzade Parkı ile bizim alanımızı trampa yapabileceğini söyledi. Ben de böyle bir şey olmayacağını duyurmuştum. Ancak belediye çok ısrarcı olursa orada Iyaş’a verdiğimiz Süleyman Demirel Kongre Merkezi vardı. Oranın parsel sınırı ile karşı yola bir dik atılarak yeni bir parsel oluşturulması noktasında bizde bu şekilde hakkımıza razı olalım, hem orada düzgün bir parsel olsun hem de kanayan yaraya parmak basalım demiştik. Her ne kadar biz bu söylemlerde bulunmuş isek de belediye tarafından tekrar bir cevap gelmedi.

11,5 MİLYON TL’Yİ ALALIM, GÖTÜRELİM ISPARTA’NIN KÖYLERİNDE HİZMET OLARAK KULLANALIM

Bunu tekrar masaya yatırabilir ve görüşebiliriz. Isparta ve kamu menfaatleri doğrultusunda İl Özel İdaresi’nin ve Isparta Belediyesi’nin menfaatleri doğrultusunda olmalı. Belediye Başkanı tekrar masaya oturalım, yeni bir proje üretelim, altı otopark, üstü park olsun, altındaki otoparkı İl Özel İdaresi işletsin veya burayı belediyeye versinler karşılığında başka yerlerden arsa verelim ya da 11,5 Milyon TL bizim yere bedel çıkarmışlardı, bu bedel üzerinde konuşalım. Bu 11,5 Milyon TL’yi alalım, götürelim Isparta’nın köylerinde hizmet olarak kullanalım. Sayın Belediye Başkanının İl Özel İdaresi’ne yeni bir teklifi varsa otururuz, tekrar konuşuruz. Isparta menfaatiyse gerisi teferruattır. Biz burada asla ve asla siyaset düşünmüyoruz.”

 

 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...