“Yeni yıla inşallah bu köprü üzerinden geçeceğiz”

14 Ekim 2016 16:22

Sütçüler ilçe merkezi ve doğa harikası köylerini çıkmazdan kurtaracak, ekonomik kalkınma için çok büyük önemi olan Melikler Köprüsü'nde 40 yıllık hayal, 2 ay sonra gerçeğe dönüşüyor.

Vali Vahdettin Özkan döneminde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'în sağladığı finansman desteğiyle İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Melikler Köprüsü, 2017 başı itibariyle araç trafiğine açılıyor. İl Özel İdaresi, köprünün Isparta ve Burdur tarafındaki bağlantı yollarında da çalışmalarını tamamladı.

Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, 40 yıllık hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Zadeoğlu, şu açıklamayı yaptı:"40 yıldır bekleyen bir rüyaydı, inşallah bu sene bitmeden gerçek olacak. 1 yıldır devam etmekte olan bu işimizde bize yardımcı olan Melihler, Şehler ve Elsazı'ndaki bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yüklenici firma 22 Ekim itibariyle kirişleri getirecek. Biz İl Özel İdaresi olarak bağlantı yollarımızı tamamladık. Kirişler monte edildikten sonra beton çalışması var. Yeni yıla inşallah bu köprü üzerinden geçeceğiz. Bu bölgeye Isparta'mıza, Sütçüler'e, Burdur'a, Antalya'ya hayırlı olsun. Bu köprü Antalya'nın Sütçüler'e ve Çandır'a bağlanması anlamında çok önemli. Turizmin canlanması açısından önemli gelişmeler olacaktır. Bu köprünün yapımına başlamadan önce fizibilite çalışması yapmıştık. Yılda yaklaşık 8500 resmi araç geçiyor. Özeller hariç. O dönem Sayın Valimiz, sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç bu çalışmayı çok ciddiye aldı. İhalesini gerçekleştirdik ve şimdide tamamlandı.

AK Parti İlçe Başkanı Ömer Ali Ayan da bölge için çok önemli bir yatırıma imza atıldığını belirterek "Sütçüler ilçemizi ve bağlı köylerimizi Antalya ve Isparta'ya bağlamak için köprümüz çok önemli. 40 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü görüyoruz. Bizim için bölgemiz için çok önemli bir yatırım. İlçemizi turizm ve tarım açısından canlandıracak bir proje" dedi.

Sütçüler İl Genel Meclisi Üyesi Faik Çırak "Sayın Valimiz Vahdettin Özkan beyin başkanlığında Milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel'in katkılarıyla temelimizi attık. Hayalimizi gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyoruz” diye görüşlerini ifade ederken diğer İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Erener de Hükümete şükranlarını iletti. Erener, "Hükümetimizin Sütçüler ilçesine verdikleri değerden ötürü şükran duyuyoruz. Sütçüler bir çıkmazdan kurtuluyor inşallah. Sütçülerin çehresi değişecek" dedi.

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...