Gelendost elması yabancı konuklara tanıtıldı

15 Ekim 2016 10:44

Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle 6 ülkeden gelen meyve tüccarlarına Gelendost elması tanıtıldı. Heyet, elma bahçeleri ve soğuk hava tesislerini gezdi.

Tarımsal ürünlerin yurtdışına pazarlanmasını sağlamak amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen UR-GE projesi kapsamında yurtdışından ilk tüccarlar Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Gelendost İlçesi'ne geldi. Çin, Rusya, Etiyopya, Ürdün, Tunus ve Malezya gibi ülkelerden gelen meyve ve sebze tüccarları Gelendost'taki elma bahçeleri, soğuk hava tesislerini gezerek üreticilerle görüştü. Programa katılanlar bir otelde düzenlenen yemekte Gelendost'lu meyve tüccarları ile tanıştı.

Projeyi yürüten firma yetkilisi Fatma Palabıyık, "Misafirlerimiz daha önce meyve ihtiyacını Güney Afrika ülkelerinden sağlıyormuş. Gelendost elmasını ilk kez duydu ve gördüler. Bundan sonra elmalarını buradan temin edeceklerini ifade ettiler. Bu gibi toplamda 4 ziyaret daha gerçekleştirilecek ve her birinde daha değişik ülkelerden ziyaretçilerimiz olacak" dedi.

Malezya'da meyve ticareti yapan Mohamed Adnan Sahnaun, "Türkiye'de gösterilen bu misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum. Burada gördüğümüz teknoloji gerçekten çok ileri ve elmaların kalitesi çok iyi. Burada gördüğüm elmalar benden 'A' aldı. Malezya ve Tunus'taki tüm arkadaşlarıma da önereceğim. Türkiye'deki elmacıları desteklemeleri ve elma almalarını önereceğini de söyleyeceğim" diye konuştu. Heyet yarın programını tamamladıktan sonra ülkelerine dönecek.

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...