Şehitler anısına kur’an okundu

7 Ağustos 2012 13:56

 

PKK’lı teröristler tarafından kalleşçe pusu kurularak 6’sı asker 2’si korucu olmak üzere 8 kişinin şehit olması nedeniye Ramazan Çadırında da Kur’an okutuldu.

Isparta Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan Çadırı Özel eğlence programı Reşit Muhtar’la 17 gününü geride bıraktı. 17. Gün programı biraz buruk kutlandı. PKK tarafından haince saldırılarak şehit edilen 6 asker 2 korucu adına aşır okutuldu ve törer lanetlendi. Ramazan sevincine gölge düşüren bu şehit haberi 17. Günün buruk kutlanmasına neden oldu.

Program başlamadan önce Muhammet Azak aşır okudu ve şehitlerimiz anısına dua yaptı. Daha sonra sahneye çıkan yılların sanatçısı Reşit Muhtar’da terörü lanetleyerek bu ülkenin asla bölünmeyeceğini, buna kimsenin heveslenmemesi gerektiğini söyledi. Buna örnek olarak Çanakkale Zaferini gösteren Muhtar, “burada Türk’ün 7 düvelle savaştığını ve vatanını böldürmediğinin bir ispatıdır dedi. Daha sonra Reşit Muhtar ilahi, ezgi ve Türk Halk Müziğinden derlemiş olduğu eşsiz eserleri söyledi.

Muhtar şarkılarının arasında Isparta ile ilgili bir hatırasını da anlatırken, yabancılara seslendi ve kesinlikle karbuz çeşmesinden su içmeyin dedi. Tabi bunu latife olsun diye söylerken 18 yıl önce ilk defa Isparta’ya geldiğinde kendisini buraya getiren şahısla karpuz çeşmesine gittiğini ve buradan su içtiğini söyledi Muhtar. Kendisini buraya davet eden ev sahibi ise artık sen Isparta’lı oldun. Bir ayağın devamlı Isparta’da olur demişti bende inanmadım. Hadi öyle şey olurmu demiştim. Ancak kader beni 18 yıldır Isparta’dan ayıramadı. Çünkü önce kızım SDÜ’yü kazandı böylelikle sık sık Isparta’ya gelmek zorunda kaldım. Kızım okulu bitirince Isparta’lı biri ile evlendi. Yani sizin anlayacağınız artık bende Isparta’lı oldum” dedi.

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...