Taksiler yenilenecek

18 Ekim 2016 15:55

Şehir içi taksi taşımacılığı yapanlar taşıtlarını 30 Haziran 2019’a kadar yenilemeleri halinde ÖTV ödemeyecekler. Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, şoför esnafına hem ÖTV düzenlemesini anlattı hem de ticari taksilerini yenilemelerini tavsiye etti.

Özel Tüketim Kanunu kapsamında şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, servis ve otobüs taşımacılığı faaliyeti ile ticari yük taşımacılığı faaliyeti yapanlar 30 Haziran 2019 tarihine kadar taşıtlarını yenilemeleri halinde Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) ödemeyecekler. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV düzenlemesiyle ilgili Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, taksici esnafına bilgi verdi. Tural, şunları söyledi: “Plan ve Bütçe Komisyonuna ek gündem maddesi verilmesiyle birlikte araçlarımızın yenilenmesi 2019 yılına kadar uzatıldı. Bunda da özellikle Isparta Milletvekilimiz, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya beye teşekkür ediyorum. Bu sadece Isparta’nın değil Türkiye’nin konusuydu. Kendisi duyarlı davrandı. Eğer 2017 son tarih olsaydı

Isparta’mızda 200 taksicimiz var, bunun 30-40 tanesini zor değiştirirdik. Ama 2019 olması dolayısıyla inanıyorum ki hep beraber bu taksileri yenileyeceğiz.

Elimizdeki aracı 2 yıl içerisinde çıkaracağız. Eğer çıkarmazsak ÖTV ve vergi muafiyetinden mahrum oluyoruz. Aldığımız aracı da 3 yıl satamıyoruz. Burada en çok ilgilendiren ticari taksiler. Minibüslerde ÖTV oranı 1 ile 8 arası, kamyonda 1-5 arası, otobüste 1, ama burada en çok ticari taksi. Ticari takside 45-50 arasında ÖTV muafiyeti var. Bunun yanında bir de kdv var. Diyelim bugün ÖTV 20 bin liraysa bunu devlet bir sefere mahsus almıyor, ama bunun yanında hesaplanan yüzde 18 kdv var. Bu da 3 bin 600 lira diyelim, bunu da devlet almıyor. Böylelikle 23 bin 600 lira ödenmemiş oluyor. O yüzden taksicilerimiz daha çok bu işten menfaat kazanacak arkadaşlarımız.

Isparta’da bütün taksilerimiz değişse hem müşteriye hem de Isparta’ya gelen diğer vatandaşlara bir örnek toplum oluştururuz. Taksici şehrin aynasıdır. İlk gelen önce taksiciyi bulur. Adres bulmak için bile taksiciyi bulurlar. Bu güzelliği hep beraber yaşayalım istiyorum.”

 

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...