Arı Süt İşletmesine en büyük hibe

13 Aralık 2012 18:35

TKDK İl koordinatörü Ramazan Çelebi hibe ödemesi yapılan Arı Süt işletmesinde incelemelerde bulundu

TKDK tarafından 20 ilde uygulanmakta olan IPARD programı ile desteklenen projeler arasında en yüksek hibe miktarını almaya hak kazanan Arı Süt işletmesine hibe ödemesi yapıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi,  hibe ödemesi yapılan Yalvaç’ta bulunan Arı Süt işletmesinde incelemelerde bulundu. 2012 yılı Ocak ayında sona eren 3. Çağrı döneminde teslim alınan projenin ödemesi gerçekleştirildi. TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi ile Arı Süt Et ve Süt Ürünleri Hayvancılık Tarım Gıda Nakliye İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şirketi yetkilisi Mehmet Pancar arasında 2012 yılı Haziran ayında imzalanan sözleşme gereği “100 Başlık Süt Sığırcılığı İşletmesinin Geliştirilmesi ve Modernizasyonu Projesi” hayata geçirildi. Toplam yatırım tutarı 1 milyon 308 bin 775 TL olan proje için yüzde 65 hibe oranı ile 850 bin 703 TL hibe ödemesi yapıldı. 

Arı Süt firmasının sahibi Mehmet Pancar kurumdan destek almanın sanıldığı kadar zor olmadığını, istenildiği takdirde yerine getirilmeyecek bir şart bulunmadığını belirtti. Kurum çalışanlarının her konuda kendisine destek olduğunu söyleyen girişimci TKDK hibesi ile meydana getirdikleri yatırım ile gurur duyduğunu söyledi.

Yalvaç’ta uygulanan projenin 20 ilde uygulanan projeler arasında en yüksek hibe miktarına sahip olduğunu söyleyen İl Koordinatörü Ramazan Çelebi bu bakımdan projenin diğer yatırımcılara örnek olduğunu vurguladı. İlimizde yeterli danışman firma bulunmaması ve mevcut işletmelerimizin çoğunun ulusal standartların da altında olması sebebiyle hibelerden yeterince yararlanamadığına değinen Çelebi, Isparta’da başarılı örnekler arttıkça yatırım yapmayı düşünen girişimcilerin cesaretleneceğinin altını çizdi. TKDK’nın şartlarının sanıldığı kadar ağır ve kuruma özel olmadığını söyleyen il koordinatörü hayvan sağlığı, halk sağlığı, gıda hijyeni gibi kuralların sağlıklı gıda üretimi ve dolayısıyla insan sağlığı için gerekli olduğuna dikkat çekti. Hijyenik koşullarda üretim yapan modern tesislerin ürününü piyasa fiyatlarının oldukça üzerinde fiyatlara satabildiğinin altını çizen Çelebi bu sayede yapılan yatırımın geri dönüş süresinin kısaldığını belirtti. 

İşleme sektöründeki yatırımların Isparta için çok önemli olduğunu söyleyen Ramazan Çelebi sözlerine şöyle devam etti; “ Isparta’da üretilen sütün büyük bir kısmı işlenmek üzere başka illere gidiyor. Bu durum Isparta’da süt işleme sektöründeki boşluğu gözler önüne

seriyor. Diğer taraftan meyve ve sebzelerin paketlenerek satılmasının önümüzdeki yıllarda zorunluluğu olacağı öngörülüyor. Bu durumda büyük bir meyve bahçesi olan ilimizin kendi ürünlerinin yanı sıra civar illerde üretilen ürünleri de paketleyecek alt yapıyı şimdiden kurması önemli bir avantaj sağlayacaktır. Meyve ve sebze işleme pazarlama konusunda soğuk hava deposu ve işleme ile ilgili makineler ile frigorifik araç alınması kurumumuz tarafından destekleniyor. Bunu önemli bir fırsat olarak görüyoruz”.

 

Bu haber 1865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...