´´Okullara ‘Elma’ dağıtılsın”

20 Ekim 2016 18:06

Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, aynı süt ve üzümde olduğu gibi tüm okullarda elma da dağıtılması teklifinde bulundu.

Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Mahmut Bülbül, dün Valilik Göl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılarak söz alıp Ispartalı elma üreticilerini sevindirecek bir teklifte bulundu.

BÜLBÜL; “ELMA ÜRETİMİNDE SORUN YOK AMA PAZARLAMASINDA VAR”

Vali Yardımcısı Fevzi Güneş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kamu kurum ve kuruluşu müdür ve diğer yetkilileri yaptıkları çalışmalar hakkında kurulu bilgilendirdi. Milli Eğitim Müdürü İlyas Çan’ın bilgilendirmesinin ardından söz alan Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül; “Bilindiği gibi Isparta Türkiye’nin, elma üreten şehri. Bu çok güzel bir olay.

Ancak, üretimde sorun yok fakat pazarlama ve tüketimde büyük sorun var. Zira, Isparta’mızda yılda üretilen yaklaşık 650 bin ton elmanın pazarlamasında büyük sorunlar yaşanıyor.

“HER ÖĞRENCİYE GÜNDE 1 ELMA VERİLSİN”

Isparta Kent: Konseyi olarak bir önerimiz var. Bilindiği gibi Bakanlığın emriyle Türkiye genelindeki tüm okullarda öğrencilere günlük mutat olarak süt ve üzüm dağıtılıyor. Aynı bu şekilde elmanın da okullarda dağıtılması ve her öğrenciye günde bir elma verilmesi gayet güzel olacaktır. Böylece, pazarlama sorunu yaşayan Isparta elmasının da önü açılmış olacaktır. Ben, il Milli Eğitim Müdürümüzün bu konuda çalışma yapmasını bekliyorum” dedi.

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...