Balkanlarda İrem Nur Öztürk Demir rüzgarı

21 Ekim 2016 18:21

Bulgaristan Dupnitsa Şehrinde yapılan 18. Balkan Taekwondo Şampiyonasına Milli Takımla Isparta’yı ve ülkemizi temsil eden İrem Nur Öztürk, Poomsae Bireysel kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu.

Balkan Taekwondo Birliği (BTU) tarafından Bulgaristan’ın Dupnitsa kentinde düzenlenen şampiyonaya 9 ülkeden 623 sporcu katıldı. Şampiyonaya 29’u bayan ve 28’i erkek olmak üzere 57 sporcu ile katılan Türkiye, 9’u altın, 11’i gümüş ve 15’i bronz olmak üzere toplam 35 madalya kazandı. Türkiye, ülkeler sıralamasında 120’nin üzerinde sporcuyla şampiyonaya katılan Sırbistan ve ev sahibi Bulgaristan’ın ardından 3’ncü sırayı aldı.

Şampiyonaya Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo Antrenörü Yaşar Erbil ve Milli Takım sporcumuz İrem Nur Öztürk katıldı.

24-25 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada ter döken Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Bölgespor Sporcusu İrem Nur Öztürk, Poomsae Bireysel kategorisinde altın madalya kazanarak, Balkan Şampiyonu oldu. Şanlı Bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı tüm Balkanlara dinlettirerek bizleri gururlandıran sporcumuz İrem Nur Öztürk, Poomsae Freestyle kategorisinde ise 11 rakibini yenerek bronz madalya kazandı.

Milli Sporcu İrem Nur Öztürk’ün antrenörü Yaşar Erbil, “İrem kızımız Taekwondoya daha 1.5 yıldır yapmasına rağmen kısa sürede Türkiye Şampiyonu, Balkan Şampiyonu, Milli Sporcu unvanı alarak ilimize ilk kez bu dereceleri getirdi. Kendisini tebrik ediyorum. Ayrıca bizlere desteklerini esirgemeyen Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek, Şube Müdürümüz Ahmet Taşdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu haber 1250 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...