19 Ekim Muhtarlar Günü Eğirdir’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

21 Ekim 2016 18:22

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık  müessesesinin 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürdüğü, Başbakanlık genelgesinin Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmasının ardından kabul edilerek bundan böyle 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanacak.

Eğirdir’de ilk defa kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Gününe; Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile Belediye Meclis Üyeleri, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, İlçe Jan. Komutanı Yüzb. Erhan Aslan, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları, 28 Köy Muhtarı, 29 Mahalle ve Belde muhtarı olmak üzere toplam 57 muhtar katıldı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bugün saat 10.00’da Mahalle Muhtarlarını temsilen Hacışeyh Mahallesi Muhtarı Mustafa Özkoç, Cami Mahallesi Muhtarı Tarkan Sakçalı ve Sekibağ Mahallesi Muhtarı Mustafa Gökdoğan, Köyleri temsilen Mahmatlar Köyü Muhtarı Mehmet Çelik, Serpil Köyü Muhtarı Ahmet Kanlı ve Akpınar Köyü Muhtarı Mustan Kartal Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Çelenklerin sunumunu müteakip devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

Buradaki tören, bütün muhtarlarımız ile protokolün birlikte fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama etkinlikleri protokol ziyaretleri ile devam etti. Muhtarlar önce Kaymakam Abdulah Akdaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Kaymakam Akdaş, “Muhtarlar gününüz kutlu olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün hep beraber muhtarlık mesleğinde farkındalık oluşturacağız. İnşallah memleketimiz için, ülkemizin geleceğini inşa etmek için güzel şeyler olur. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarlarımız daha sonra Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü makamında ziyaret ettiler.

Sohbet havasında geçen ziyarette Balkırı Köyü Muhtarı Hüseyin İnce Köprübaşı’ndaki köprünün yapılıp hizmete açılmasından dolayı teşekkür ederken, bazı mahalle muhtarları da dolmuş durakları, 65 yaş üstü kişilerin dolmuş ücretleri ve otopark ücreti konusunda görüşlerini bildirdiler. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Mahalle ve Belde Muhtarları ile Köy Muhtarlarımız protokol ziyaretleri çerçevesinde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ’ı ziyaret ettiler.

Garnizon Komutanı Emirdağ ve diğer rütbeli subaylar muhtarlarımızla tek tek tokalaşarak Muhtarlar Günü’nü kutladılar. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Garnizon Komutanı  P. Alb. Selçuk Emirdağ, muhtarlarımızı yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Muhtarlarımız da kendilerini kabul eden Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ’a teşekkür ettiler.

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri, Kaymakam Abdullah Akdaş ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün Mavigöl Otel’de muhtarlarımızın onuruna vermiş olduğu yemek ikramı ile sona erdi.

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...