“Yeni yatırımlar yapıyoruz ki; gülcülüğün önü açılsın istiyoruz”

22 Ekim 2016 13:26

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, K32’de katıldığı Ne Var Ne Yok programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gülbirlik’in bu yıl fiyatı 7,65 TL olarak belirlediğini ifade eden Çelik, sektördeki diğer firmaların fiyat konusunda her zaman Gülbirlik’i beklediklerine anlam veremediklerini söyledi. Ayrıca sektördeki bazı firmaların bir araya geldikleri zaman ‘Gülbirlik’i batıralım şeklinde konuşmalar yaptıklarını ileri süren Çelik, konuyla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

BU İNSANLARIN 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNDEKİ

MİLLET DÜŞMANLARINDAN FARKI YOKTUR

Diğer firmaların fiyat verme konusunda Gülbirlik’i beklemelerine anlam veremediklerini kaydeden Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Gülbirlik’in sektörün en büyüğüdür, onların vereceği karara saygı duyarız anlamında birlikte yol almak, birlikte hareket etmek, Isparta ekonomisine katkı sağlamak adına yapılan açıklamalarla bir derdimiz yok. Isparta’da bir sürü firma var. Anonim olarak laflar dolaşıyor. Kimse ben dedim demiyor. Sonra bir araya geliyorlar bu Gülbirlik’i batıralım diyorlar.

Gülbirlik’i batırdığınızda neyi batırdığınızı biliyor musunuz? Gülbirlik bu milletin bir kuruluşu ve firması. Köydeki Ahmet Amcanın, Mehmet Amcanın, 5 kuruşa ihtiyacı olan insanların, sofrasına yarım dilim ekmek olarak gelecek olan, bir dilim peynir olarak gelecek olanların insanların alın teriyle ortaya koyduğu bir kurum ve kuruluş. Burayı batırdığımızda Hasan Çelik’e zarar veririz diye düşünmesinler.

Bunu bu kadar alçakça düşürüyorlarsa, bu milletin kurmuş olduğu bir kooperatifi, bir işyerini, bir kurumu batırmak istiyorlarsa bu insanların 15 Temmuz hain darbe girişimindeki millet düşmanlarından farkı yoktur. Onlar millete saldırdı, bunlar da milletin malına saldırıyor. Bu ekonomi millete katkı sağlıyor.

Üreticileri millet olarak kabul etmiyor musun? Bu insanlar Türk milletinin vatandaşı değil mi? Onların ortaya koyduğu bir şeyi batırmaya çalışıyorsun. Batırmak istediğin yerin sahipleri millet. O zaman kusura bakma 15 Temmuz’daki milletin düşmanlarıyla aynı saftasın. İllaki eline silah alıp, helikopterle, bombayla saldırman gerekmiyor. Bunun bir başka şeklini yapıyorsun. Akıl alacak yeri yok bunun” şeklinde konuştu.

GÜLBİRK’İN ATAKLARI BAZI

FİRMALARA RAHATSIZLIK VERDİ

Gülbirlik’in son dönemde yaptığı ataklarla ve çalışmalarla bazı sektördeki firmalara rahatsızlık verdiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben 31 yıldır Gülbirlik’te çalışıyorum. Gülbirlik, üreticisine o dönemde 1250-1500 TL(o zamanın parasıyla konuşuyorum) verirken yüzde 50 aşağısında verip, üreticiyi kapılarında beklettiler. Biz aldık. Onların verdiği fiyatın iki katını da verdik. Adamların rahatsızlıkları bu. Adamlar şunu bekliyor; gül çok olsun, fiyatlar düşsün, biz daha çok kazanalım. Üreticin kazanırsan sen de kazanacaksın. Sadece ben kazanayım dersen bir gün kazanırsın. O zaman da bu millet onları unutmaz.

NİCE FİRMALAR KURULDU,

BUGÜN ESAMESİ OKUNMUYOR

Yaklaşık 100 senedir Gülbirlik ya da Gülbirlik’in kooperatifleri ayakta. Ama ben biliyorum Gülbirlik’in dışında nice firmalar geldi, kuruldu, bugün esamesi okunmuyor. Kusura bakmasınlar doğru tektir. Hak, haktır. Gerçekten doğru yolda yürüyorsan, kazancına herhangi bir şekilde başka şeyler karıştırmıyorsan

Allah yolunu açık etsin kardeşim. Diğer türlü şeylerin varsa bende seni problemlerinle baş başa bırakıyorum.

YENİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ Kİ;

GÜLCÜLÜĞÜN ÖNÜ AÇILSIN İSTİYORUZ

Bu kurulan tesisleri alıp gidip de bankaya para koymuyoruz. Yeni tesisler kuruyoruz, yeni yatırımlar yapıyoruz ki; gülcülüğün önü açılsın istiyoruz. Geçen yıl fark ödemesi yaptık. Rosense’den elde etmiş olduğumuz gelirlerden aktarmak suretiyle verdik. Kooperatifçiliğin mantığı kazandırmak. Biz bunu yaptık.

Bundan dolayı da hiçbir rahatsızlığımız yok. Üreticimizle yolumuza devam ediyoruz. Kervan yürüyor.

MARKALAŞMAK VE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORSANIZ MUTLAKA

İNSAN KAYNAKLARINIZA YATIRIM YAPMALISINIZ

Bu bir ekip işi. Kapıdaki güvenlik görevlisinden en üstteki arkadaşıma kadar herkes bu işi sahipleniyor. Herkes canla başla çalışıyor. Onlardan Allah razı olsun. Ben Gülbirlik’in 30 yıl öncesini de biliyorum. 8 ay maaş almadığımız günleri de biliyorum. Ama şükürler olsun Allah öyle imkânlar verdi, Gülbirlik belki yarın başka bir şirket kuracak. Gelecek arkadaşlarımız belki çok da vizyon sahibi olacaklar ve önemli işler yapacaklar. Önemli olan burada ivme kazandırmak. İvme kazandırdığınız zaman parayı bankaya değil, parayı bilime ve argeye yatırdığınız zaman bunun karşılığını da görüyorsunuz. Markalaşmak, kurumsallaşmak ve sektörde söz sahibi olmak istiyorsanız mutlaka insan kaynaklarınıza yatırım yapmak zorundasınız. Yoksa yakıtı bitmiş araba gibi yolda kalırsınız.”

 

Bu haber 938 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...