Cezaevi Yalvaç’a yapılıyor

24 Ekim 2016 18:03

Isparta Belediye Meclisi’nin kendisinden yeni bir Cezaevi yapmak için 100 dönümlük arazi isteyen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün talebine ‘o kadar yerimiz yok’ cevabını vermesinin ardından söz konusu Cezaevi, talebi kabul eden Yalvaç’a yapılacak.

Bilindiği gibi; Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz Eylül ayında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına, Cumhuriyet Başsavcılığı da İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’ne yazı yazarak Belediye’den Cezaevi yapılması için mülkiyeti hazineye veya Belediye’ye ait en az 100 dönümlük arazi talebinde bulunmuştu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün arazi talebi Belediye Meclisinin geçtiğimiz ay yapılan Eylül ayı son toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Bu konuda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Söz konusu raporda; “İl Mahalli İdareler Müdürlüğü ve Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün yazısı gereği; Belediye mücavir alan sınırları içerisinde en az 100 dönümlük mülkiyeti hazine veya Belediye’ye ait alanın Cezaevi yaptırılması için belirlenmesinin teklifi konusunda Komisyonumuz tarafından yapılan araştırma neticesinde Belediye mücavir alan sınırları içerisinde istenilen şartlara haiz Belediyemiz mülkiyetinde bir alan bulunmadığından herhangi bir yer tespiti yapılamamıştır” denildi. Komisyon raporu ise meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü potansiyeli de göz önüne alarak Yalvaç’a Cezaevi yapılması için girişimlere başladı. Bu konuda Yalvaç’tan olumlu cevap alan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ilçeye yapacağı T tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun yapım ihalesini de 1 ay içerisinde yapacağı öğrenildi. Ak Parti eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt ve Ak Parti ilçe Yönetim Kurulu üyesi Ata Ateşoğlu’nun bu konuyla yakından ilgilendikleri ve çalışma sürdürdükleri belirtildi.

 

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...