“Köylerimizin her türlü alt yapı hizmetlerini yapacağız”

24 Ekim 2016 18:03

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, geçtiğimiz günlerde hizmete giren iş makineleri ile birlikte kırsal kesim denilen köylere daha çabuk ve rahat hizmet götürme imkanına kavuştuklarını belirterek, “Köylerimizin her türlü alt yapı hizmetlerini yapacağız” dedi.

İl Özel İdaresinin yol ağı içinde bulunan köy yollarının 2019 yılına kadar yenileneceğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İl Özel İdaremiz, köy yollarını sıcak asfalt ve emülsiyon asfalt ile kaplayacak. Isparta'da satih kaplama, sıcak asfalt ve emülsiyon asfalt yöntemi ile üç ana koldan toplam 2 bin 59 metrekarelik ana arterlerimizin tamamını yani İl Özel İdaremizin yol ağı içinde bulunan köy yollarını 2019 yılına kadar yenilemeyi planlıyoruz.

2016 yılı içerisinde yani bu yıl diğer yıllardan farklı olarak sıcak asfalt işine başladık. Artık köy yollarımızın tamamını sıcak asfalt ile kaplıyoruz diyebilirim. Bunun yanında İl Özel İdaremizin araç parkını genişletmek içinde çalışma başlattık ve öncelikle bu doğrultuda araç parkını güçlendirmeyi hedefledik. Bu noktada Dozer, Greyder, Silindir ve Kamyonlardan oluşan yeni iş makinelerimiz, emülsiyon asfalt makinelerimizi aldık. Bu makineler de geçtiğimiz günlerde ilimize geldi ve törenle hizmete soktuk. Isparta'da satih kaplama, sıcak asfalt ve emülsiyon asfalt yöntemi ile köylerimizin yolları asfaltlanıyor” dedi.

Bu yılki 400 bin metrekareli kilit taş ihalesi ile birlikte toplam 750 bin metrekare alanın kilit taş ile kaplanmış olacağını vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat; “Daha önce de dediğimiz gibi köylümüzün ayağı çamura değmeyecek. Bunu söyledik ve şimdi gereğini bir bir yapıyoruz. 10 milyon TL bütçe ile 400 bin metrekarelik yeni bir kilit taş alımı ile birlikte iki yıl içerisinde toplam köylerimizde 750 bin metrekare alanı kilit taş ile kaplamış olacağız. Bu rakamlar ilimiz tarihinde en fazla kilit parke taşı döşeme metrekaresini gösteren rakamlardır. Geçmişte böyle bir orana ulaşılmamıştır. Ak Parti iktidarı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da köylümüze, kentlimize hizmetler tüm hızıyla devam edecektir” dedi.

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...