Valilik arkasındaki otopark bir aya bitiyor

25 Ekim 2016 17:48

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Valilik arkasında yapımı devam eden yer altı iki katlı otopark ve üzerinde yer alan çevre düzenlemesi çalışmalarını inceledi. Başkan Günaydın, bu otoparkın bir ay içerisinde tamamlanacağını söylerken, caddelere otopark yasağının da başlayacağını kaydetti. Günaydın ayrıca meydan düzenlemesi çerçevesinde de meydanlığa Türklüğün tarihinden gelen heykellerin, oturma guruplarının konacağını belirtti.

Isparta Belediyesi tarafından valilik arkasında bulunan ve günün şartlarına cevap vermeyen yer altı iki katlı otoparktaki yenileme çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. Gerek otopark alanında, gerekse üst bölümünde yer alan meydan düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanacağını duyurdu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getirirken, son olarak Çelebiler Otoparkını da açarak Ispartalıların hizmetine sunduklarını hatırlattı. Otoparkların Isparta için büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, “Otoparkımızda yüksek düzeyde aydınlatma çalışması gerçekleştirildi. Yine epoksi çalışmaları ile çizgileri de yapılıyor. Bu otoparkımızın da bitmesiyle birlikte Mimar Sinan Caddesi başta olmak üzere caddelerde otopark yasağına başlıyoruz. Çalışmaları bir an evvel bitirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Otoparkı bitim tarihinden önce hizmete sunacağız. Herkesin huzur ve rahatlıkla kullanabileceği bir otopark haline gelecek. Otoparkımızda ayrıca asansör, yangın söndürme tertibatları başta olmak üzere her şey düşünüldü” dedi.

Valilik arkasında otopark üzerinde yer alan çevre düzenlemesi çalışmalarını da inceleyen Başkan Günaydın, otoparkın su ve nemden etkilenmemesi amacıyla çok kaliteli bir izolasyon gerçekleştirildiğini aktardı. Çevre düzenlemesi kapsamında köfke taşı da kullanıldığını belirten Günaydın, “Burayı bir defa yapalım ve kaliteli yapalım istedik. Biz ne yaparsak yapalım en kaliteli bir şekilde yapalım düşüncesindeyiz. Meydanımızda Anıtlar Kurulunu da dikkate alarak düzenlemeler yapacağız. Meydana heykeller koyacağız. Vatandaşlarımız meydanda Türklüğün tarihinden kesitler de bulabilecek. Yine oturma gurupları yerleştireceğiz. Burası Isparta’mızın tarihi ve gezilebilecek bir meydanı olacak. Bu meydan uzun yıllar kalacak ve Isparta’mıza hizmet verecek.” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...