“168 lokantacının ödeyeceği bedel 9 bin esnafın ödeyeceğine eşit”

26 Ekim 2016 16:49

Isparta'da lokantacılar, yeni yasayla birlikte su faturalarına eklenen katı atık bedeline isyan etti.

Oda Başkanı Nuri Erdeğer, 168 lokantacının ödeyeceği atık bedelinin  Isparta'da 9 bin esnafın ödeyeceği bedele eşit olduğunu belirterek haksız uygulamayı yargıya götürdüklerini söyledi.

Esnafın yükü öyle ağır ki, Anadolu Mutfağı yemek fabrikasının ödediği atık bedeli büyük AVM'lerden çok daha fazla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu yeni yasayla birlikte su faturalarına yansıtılan katı atık bedeli lokantacı esnafını vurdu.   Isparta Belediyesi, belirlenen tarifeye göre esnafa ödeyeceği bedeli gönderdi.  Yüksek rakamları gören lokantacı esnafı 'Çöpümüzü alıp taksiyle her gün Eğirdir'e götürsek bu kadar ödemeyiz" diyerek duruma isyan etti.

168 LOKNATACININ ÖDEYECEĞİ BEDEL 9 BİN ESNAFIN ÖDEYECEĞİNE EŞİT

Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, odasına kayıtlı bulunan 15 ayrı meslek dalı bir tarafa lokantacı esnafı bir tarafa konulduğunda 168 lokantacının ödeyeceği atık bedelinin 9 bin esnafın ödeyeceği bedelle eş değer olduğunu söyledi. Gül Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir lokanta işletmecisinin aylık 750 TL dükkan kirası verirken  2 bin TL atık bedeli ödediğine dikkat çeken Erdeğer, " Isparta'da lokantacı esnafı, çıkarılan bu kanun ve Belediye'nin ödeme emri altında ezilmektedir.   Oda olarak bu uygulamanın hukuksuz olduğuna inanarak, yürütmenin durdurulması için konuyu yargıya taşıdık.  Dosyamız Danıştay'a gitti. Bireysel olarak da üyelerimiz Isparta İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması için dava açtı" bilgisini verdi.  

AVM'LERDEN OTELLERDEN DAHA FAZLA

Bu yükün altından  Isparta esnafının kalkamayacağını öne süren Erdeğer, "Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerin adaletine güveniyor,  bu yüksek bedellere dur denilmesini bekliyoruz. Isparta'da bir fırıncı 300 TL atık bedeli öderken,  bir lokantacıya 4 bin TL atık bedeli ödetiliyor.  Anadolu Mutfağı yemek fabrikasının atık bedeli 24 bin TL belirlenmiş. Isparta'da büyük Avm'ler, oteller  bu kadar bedel ödemiyor. Her gün çöpü alıp ticari taksiyle Eğirdir'e götürsek yine de bu bedel tutmaz" görüşünü iletti.            

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...