250 Dolayında Seyahat Acentası yetkilisi katılıyor

27 Ekim 2016 18:13

Antalya, turizmi için alternatif pazar oluşturulması, turizm kaynak ülkelerinin çeşitlendirilmesi ve turizmin yıla yayılıp nitelikli turistlerin bölgeye çekilmesi kapsamında yılbaşında gerçekleştirilen Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini içeren MENA bölgesine yönelik zirvenin ikincisi, 28 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde Antalya Belek’te gerçekleştirilecek. MENA Bölgesi’ndeki 14 ülkenin 30 farklı şehrinden 250 seyahat acentesi,40 medya mensubundan oluşan heyet, zirve için Antalya’ya geliyor. II. MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi’nde konuk heyet üyeleri, turizm sektörünün aktörleriyle ikili görüşmeler yapacak, turizm değerlerini yerinde görecek.

Turizmde genel düşüş sonrasında ülkemiz ve Antalya turizmi için alternatif pazar çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile ilgili kurum ve kuruluşlar, II. Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi’ni gerçekleştirecek. 5-9 Şubat 2016 tarihlerinde ilki gerçekleştirilen zirvenin ikincisi için BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDA), Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir ve Serik belediyeleri desteği, Türk Hava Yolları (THY) ve Rixos otellerinin sponsorluğunda, Antalya’nın turizm merkezi Belek’te 28 Ekim- 1 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Orta Doğu-Kuzey Afrika Ülkeleri ve Türkiye arasındaki sıkı dostlukların geliştirilip ticari ve turistik ilişkilerinin ivme kazanması amacıyla 5 gün sürecek olan II. MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi, açılış toplantısıyla başlayacak.  28 Ekim Cuma günü sabah 09.30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Bahreyn, Irak, Katar, Mısır, Filistin, Umman, Kuveyt, Cezayir, Fas ve Tunus’tan seyahat acenteleri ile medya mensuplarından oluşan heyet üyeleri, açılış konuşmaları ve organizatör kurumlarının sunumlarının ardından öğle yemeğinin ardından Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerinin ziyaretiyle ilk günü tamamlayacak.

Zirvenin ikinci günü, medya mensupları Antalya’daki tarihi ve doğal güzelliklerini gezip yerinde görürken, MENA ülkelerinden 250 seyahat acentesi yetkilisi ile Antalya acentelerinin katılacağı ikili görüşmeler Rixos Belek Premium’da gerçekleştirilecek. BAKA’nın özel olarak oluşturulmuş online bir kayıt sistemi programıyla gerçekleştirilecek ikili görüşme organizasyonunda, 2 binin üzerinde görüşme yapılması planlanıyor. Programın devam eden günlerinde ise, Antalya’daki bazı otel ve golf sahalarında info turları ile tarihi ve doğa güzelliklerine program gerçekleştirilip katılımcılara bölgedeki tesisler ile turizm değerleri tanıtılacak.

Dünya petrol rezervinin %70’ini ve doğal gaz rezervinin %46’sını elinde bulunduran MENA ülkeleri, sadece turizm için değil, aynı zamanda muhtemel ekonomik işbirliği fırsatları içinde oldukça önem taşıyor.

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...