Rektör Çarıkçı’dan 29 Ekim mesajı

29 Ekim 2016 10:39

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çarıkçı’nın mesajı şöyle: “Tarih boyunca hüküm sürdüğümüz nezih coğrafyamız, inanç ve kültür zenginliğimiz, yüce Allah’ın bizlere bahşettiği bereketli topraklarımız ve kadim Anadolu’nun meziyetleri, başta Batı medeniyetleri olmak üzere dünya üzerindeki bir çok gücün topraklarımız üzerindeki iştahını kabartmıştır. Malazgirt’te, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda verdiğimiz var olma mücadeleleri de bunların bir sonucudur.

Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de, içeride ve dışarıda bağımsızlığını, demokrasisini ve cumhuriyetle elde edilen kazanımlarını koruma mücadelesi içindedir. Daha çok yakın bir geçmişte de “15 Temmuz 2016” da bu mücadeleden başı dimdik çıkmıştır. Tüm bunlar göstermiştir ki, Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün önderliğinde, bundan 93 yıl önce kazandığı bağımsızlığına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır.

Bu doğrultuda, cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü idrak ederken, biz üniversitelerin en büyük hedefi, daha iyi işleyen güçlü bir demokrasi için çalışmak, bilimin yol göstericiliğinde cumhuriyetimizi her geçen yıl daha da güçlendirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularla kutlar; tüm milletimize güçlü ve esenlik dolu yarınlar dilerim”.

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...