“Eğirdir Altın Elma Optimist” yarışmaları başladı

29 Ekim 2016 10:48

27-30 Ekim tarihleri arasında Eğirdir Limanında yapılacak olan “Eğirdir Altın Elma Optimist” yarışları start aldı. Eğirdir'e Perşembe günü gelen 10 kulüpten 110 sporcu akşam Rüya Parkta Eğirdir Belediyesi tarafında ikram edilen akşam yemeklerini yediler. Sporcular teknelerini sabah saatlerinde suya indirdi. Saat 11.00'de göle açılan yarışçıların startını Kaymakam Abdullah Akdaş ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl birlikte verdi. Sporcular a öğle yemeği olarak Belediye tarafından hazırlanan kumanyalar dağıtıldı. Eğirdir’de ilk defa yapılan yarışların öncelikle hedefi ilçenin tanıtımı olarak görülüyor.

Yarışlara; Samsun Yelken Kulübü, İzmir Urla Yelken Kulübü, Bodrum Era Yelken Kulübü, Bodrum Büyükşehir Belediyesi Yelken Kulübü, Fethiye Yelken Kulübü, Göcek Yelken Kulübü, Adana Yelken Kulübü, İskenderun Yelken Kulübü, Marmaris Yelken Kulübü ve Eğirdir Yelken Kulübü’nden yaklaşık 110 sporcunun katılıyor ve Muğla ilinden 8 hakem görev yapıyor.

27- 30 Ekim tarihleri arasında Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eğirdir Yelken Kulübü’nün koordinasyonunda Eğirdir’de ilk defa düzenlenen yarışlar ile ilgili açıklamada bulunan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, "Eğirdir'de etkinlikler bir birini takip ediyor. Yaz boyunca Eğirdiri'mizde etkinlikler vardı. Bugün itibariyle de optimist yarışlarımız başlıyor 3 gün devam edecek. 10 kulübümüzden 120 civarında çocuğumuz yarışlara katılacak. Bu yıl ilkini yapıyoruz. üzerimizde acemilik var. önümüzdeki yıllarda daha güzel yarışlar yapacağımıza inanıyoruz. Bu yıl ulusal bir yarış yapıyoruz. Önümüzdeki yılda uluslararası olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. İlçemizde sonbahar aylarında turizm azalıyor. Sonbahar ve kış aylarında turizmi artırmak için çalışıyoruz. Yarışlarımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Valimize, Gençlik Spor İl Müdürümüze ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yapılan organizasyon ile ilgili "Bundan iyisi Eğirdir Elması" diyerek sözlerine başladı. Başkan Şengöl, "Allah bize bu fiziki imkanları vermiş. Ne yapılabilecekse herşey var. Kepçe var kazan var ateş var bir usta yok. Bu ustayı da devletin bazı kurumlarıyla Federasyonla birleştirerek iyi bir faaliyet yapıyoruz. Sadece spor faaliyeti değil Eğirdir'in tanıtımını da yapıyoruz. Yelken İl Temsilciğimiz yıllardır optimist ile uğraşıyor. Ben görevde olduğum sürece bir çok şehirdeki yarışlara arkadaşlarımızı gönderdim. Şimdi gelen kulüplerde gördük, diğerler yarışçılar mercedesle biz şahinle yarışıyoruz. Yetkililer olarak bende gördüm bu durumu inşaallah önümüzdeki yıllarda daha da geliştireceğiz. Yelkencilere yeni bir çalışma ortamı kuruyoruz. Simülatör geldi, kışın da optimistçilerimiz antrenman yapabilecek. Dolayısıyla helva için herşey hazır hale geldi. Bu organizasyonu federasyonun faaliyet programı dışında yapıyoruz. İnşaallah önümüzdeki yıl da federasyona önce Türkiye sonra Avrupa Yarışlarda listeye almalarını isteyeceğiz. Eğirdir'e daha çok insan gelecek, daha çok tanıtım yapacağız. Bütün dünyadaki insanlar, Allah'ın bu şahane yapıtını Eğirdir'i de görmüş olacak. "dedi.

Yarışlar 3 gün sürecek ve 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 16.00 Ödül Töreni ile sona erecek.

 

Bu haber 602 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...