Gökçehöyük Köyünde Yeni İçmesuyu Deposu Sevinci

31 Ekim 2016 16:40

Eğirdir İlçesine bağlı Gökçehöyük Köyüne yapılan yeni içme suyu deposu köy halkında büyük memnuniyet uyandırdı.

Isparta İl Özel İdaresi ve Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca ortaklaşa yapılan 200 tonluk yeni deponun köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacağını belirten Gökçehöyük Muhtarı Süleyman Demir; Gökçehöyük halkı adına emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

30 yıllık eski depoda su kaçakları oluşmaya başladığına değinen muhtar Demir; “Eski depomuz iç demir aksamı olsun, sıvası ve kirişleri olsun sorunlar oluşturmaya başlamıştı. Çok şükür şimdi günün şartlarına uygun içi fayanslı ve demir aksamı paslanmaz galvanizden oluşan yeni depomuz yapıldı. Vatandaşımız şimdi daha sağlıklı su içebilecek. Ayrıca yeni depomuzun etrafı tel ile çevrilerek korumaya da alındı” dedi.

Yeni yapılan içme suyu deposunda klorlama cihazının güneş enerjisi ile çalışacak olmasının büyük avantaj olduğunu vurgulayan muhtar Demir; “Bazen elektrikler 1-2 gün kesilir ve klorlama cihazı çalışmazdı. Yeni yapılan modern içme suyu deposunda güneş enerjili klorlama cihazı hem elektrik tüketimini azaltacak, hem de sorunsuz şekilde 7/24 çalışacak” dedi.     

 

Bu haber 769 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...