İhracatta 31 milyon dolar artış

31 Ekim 2016 16:41

4 yıl önce Isparta’nın ihracatının 234 milyon dolar olduğunu belirten ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yapılan çalışmalar neticesinde geçen yıla oranla bu yıl ihracatta 31 milyon dolar artış olduğunu söyledi.

Geçen 4 yıldan sonra ülkedeki ve dünyadaki daralmayla alakalı belli seviyelerde ihracatımızda gerilemeler olduğunu belirten Başdeğirmen, “. Bu yılki ihracatımız 4 yılı geçmiş durumda şuanda. Bu bizi sevindiriyor. Hem URGE’deki hem de bu tür çalışmalarımız Isparta ihracatını geliştirmekte. Geçen yılki ilk 9 ay ihracatımızla bu yılki ilk 9 ay ihracatımız arasında tam 31 milyon dolar artış var. Bu çok önemli. Yüzde 15’lik bir artış sağlamışız. Yıl içinde yaklaşık 240 milyon dolar ihracat hedefimiz var. Bu bizim 4 yıl önceki ihracatımızı egale eden bir rekor. 3,5 yıl içerisinde toplamda 750 üyemizi 22 ülkeye götürüp kendi sektörlerinde karşılıklı ikili görüşmeler yaptırdık. Aynı masaya aynı işi yapan yabancı firma ile kendi firmamızı karşılıklı oturtarak görüşmeler yaptırdı. Bunların neticesinde de bu rakamları alıyoruz” dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. Geçen yılın ilk 9 ayına göre ihracatımızda bu yıl yüzde 15’lik artış yaşandığına dikkat çeken Başdeğirmen, ilimizin 2023 hedefi olan 500 milyon dolar ihracat rakamını yakalamak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

4 yıl önce Isparta’nın ihracatının 234 milyon dolar olduğunu dile getiren Başdeğirmen, şunları söyledi: “Ama 4 yıldan sonra ülkedeki ve dünyadaki daralmayla alakalı belli seviyelerde gerilemeler oldu. Bu yılki ihracatımız 4 yılı geçmiş durumda şuanda. Bu bizi sevindiriyor. Hem URGE’deki hem de bu tür çalışmalarımız Isparta ihracatını geliştirmekte. Geçen yılki ilk 9 ay ihracatımızla bu yılki ilk 9 ay ihracatımız arasında tam 31 milyon dolar artış var. Bu çok önemli. Yüzde 15’lik bir artış sağlamışız. Yıl içinde yaklaşık 240 milyon dolar ihracat hedefimiz var. Bu bizim 4 yıl önceki ihracatımızı egale eden bir rekor. 3,5 yıl içerisinde toplamda 750 üyemizi 22 ülkeye götürüp kendi sektörlerinde karşılıklı ikili görüşmeler yaptırdık. Aynı masaya aynı işi yapan yabancı firma ile kendi firmamızı karşılıklı oturtarak görüşmeler yaptırdı. Bunların neticesinde de bu rakamları alıyoruz. Yapılan çalışmaların hiçbiri boşa değildir. Yapılan geziler turistik geziler değildir. ITSO’nun yurtdışına düzenlediği tüm geziler Isparta’nın ve ülkemizin gelişmesiyle alakalı yapılan çalışmalardır. O kadar çok emek veriliyor ve o kadar çok bu işlerin içerisinde çalışılıyor ki bunu da bizim devletimiz destekliyor. Herkes kendi imkânlarıyla kendi gücüyle, kendi parasıyla götürdüğümüz bu gezilerde Isparta’mızın ihracatını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu yaptığımız çalışmaların semeresini bu ay içerisinde aldığımızı gördük. “

URGE projesi kapsamında bazı çalışmalar yaptıklarını anlatan Başdeğirmen, “URGE projesi kapsamında şimdi elmayı çalışıyoruz. Bundan sonra mobilyayı çalışmaya başlıyoruz. Ondan sonra da kozmetiği çalışıyoruz. Dünyadaki tüm gelişmeler ışığında hem kozmetik hem de mobilya alanındaki üyelerimizin de gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmak için bir çaba içerisindeyiz. Daha güzel çalışmalarla Türkiye’mizin 2023’deki 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize destek vermek, katkı sağlamak için bu çalışmaları yapıyoruz. Isparta’nın 2023 hedefi de 500 milyon dolar. Bu hedefi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Üyelerimiz de bize destek veriyor. Ülkemizin şuan ki durumuna baktığımız zaman çok daha fazla çalışmamız gerektiği inancındayız. Onun için üyelerimizle birlikte daha çok çalışıp hedeflerimizi gerçekleştirmek için gayretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

 

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...