Kaçak Kömüre Rekor Ceza

7 Ağustos 2012 13:58

 

 

Isparta Belediyesi tarafından kurulan ve bölgenin en hassas ölçümünü gerçekleştiren Kömür Analiz Labaratuarına uğramadan giriş yapan mutemede 150 bin 788 lira ceza kesildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Belediye Başkanlığına geldiği günden itibaren temiz havaya verdiği önem ve Zabıta Müdürlüğü Kömür Denetim ekiplerine vermiş olduğu destekle 24 saat denetimler yapılarak ve şehre giriş yapan her aracın getirmiş olduğu kömürün analizi yapılıp uygunsuz kömür girişine izin verilmemektedir.

24.07.2012 tarihinde yapılan kontroller esnasında İl Mahalli Çevre Kurulu kararı gereği Kömür Analiz Laboratuarına uğramadan Şehre kömür girişi yapan kömür mutemedine 2872 Sayılı Çevre Kanununun 12. Maddesine istinaden 20. Maddesini d) bendine göre 150.788.00 TL para cezası uygulanmıştır.

Belediye Başkanı  Günaydın yaptığı açıklamada, “şehrimizi havası, suyu ve çevresi temiz iller arasında ilk sıraya getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu uğraşımıza sekte vurmak isteyen kim olursa olsun asla izin ve taviz vermeyeceğiz. Zabıta Müdürlüğümüze bu konuda geniş yetki verdim. Müdürlüğümüz kışın yakılacak kömürlerin istif ve depolanmasının bu aylarda yoğun olması nedeniyle kömür kontrol denetimlerini daha da sıklaştırmışlardır. Hiçbir kamyon kömür analiz labaratuarına uğramadan analiz sonucunu almadan şehir merkezine kömürünü sevkiyat yapmamaktadır. Ancak buna rağmen şehrimize kontrolsüz kömür sokulmak istenmiştir. Zabıta ekiplerimizin takibi sonucu bu kömürler şehir dışına çıkarılmış ve mutemede de cezai işlem uygulanmıştır.

Şuanda kömür girişleri sıkı bir şekilde denetlenmekte 2012-2013 Kış sezonunda Apartmanlarda ve sitelerde Ateşçi kontrolleri yapılacak olup Bacadan fazla miktarda Emisyona sebep olana(Fazla miktarda Duman Çıkmasına) kaçak kömür kullanan, yakım kurallarına ve yakım saatlerine uymayan Site, Apartman yöneticilerine her bağımsız daire başına Müstakil Binalarda ise Ev Sahibine 2872 Sayılı Çevre Kanununun 12. Maddesine istinaden 20. Maddesinin d) bendine göre 468,00 TL para cezası uygulanacaktır.

2012-2013 Kış sezonunda şehrimizde hava kirliliği yaşanmaması için Zabıta Müdürlüğü olarak resmi ve sivil ekipler tarafından 24 saat denetimler yapılmaktadır.

2012-2013 Kış Sezonunda Çevre Kanunu cezalarının uygulanacak olmasından dolayı Kömür Mutemetlerimizin, Katı yakıt kullanan Site, Apartman yöneticileri ve Müstakil Ev Sahiplerinin mağdur olmamaları için Belirlenen Kanununlar, Yönetmelikler, Genelgeler ve İl M.Ç. K kararlarına uygun davranmaları hem kendi sağlığımız hemde çevremizin sağlığı için önemlidir” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...