‘Koruyucu Aile’ ye ağırlık veriliyor

14 Aralık 2012 19:06

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, hali hazırda koruyucu aile yanına verilecek 20 çocuğun bulunduğunu belirterek; “Devlet koruması altındaki çocuklarımızın yuva ve yurtlarda barınma yerine hepsinin aile ortamında yetişmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Devlet tarafından güvenceleri sağlanan maddi durumu iyi olmayan ve kimsesiz çocukların aile ortamında yetişmesi için ailelere ‘Koruyucu Aile’ olabilirsiniz çağırısında bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Müdür Kütük, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlimizde şuanda koruyucu aile yanına verilecek 20 çocuğumuz bulunmaktadır. Hedefimiz; Devlet koruması altındaki çocukların artık yuva ve yurtlar yerine hepsinin aile ortamında yetişmesinin sağlanmasıdır. Koruyucu aile uygulaması kapsamında devlet koruması altındaki çocuklarımız için bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Isparta'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak; Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 'Önce Çocuk' sloganıyla kampanya başlattık. Bu doğrultuda çocuklarımızın ailelerinin yanında yetişmesine önem veriyoruz. Çeşitli sebeplerden dolayı ailesi yanında yetişme imkanı olmayan çocukların aile yanında yetişme ortamları oluşturmaya çalışıyoruz.

Çocuk Evleri'nde de aynı şekilde aile ortamı oluşturarak çocukların yetiştirilmesini sağlamaktayız. Yurt ve yuva ortamında barınan çocuklarımızın arasından bazılarını koruyucu ailelere vermeyi düşünüyoruz. Bir çocuğun aile yanında yetişememesi hem çocuk hem ailesi için problemdir. Biz sıkıntılar paylaşıldıkça azalır sevinçler paylaşıldıkça çoğalır parolasından hareketle hem çocuğumuzun hem ailenin sıkıntısını paylaşmak adına koruyucu aile olalım diyoruz. Koruyucu aile, çocuğu kısa süreli olarak yetiştirilmesini sağlayan ailedir. Bu gönüllü olabildiği gibi bizim de desteğimizle koruyucu aile olabilir.

Bu konuda koruyucu aileye verilebilecek yuva ve yurtta çocuklarımız bulunmaktadır. Biz ‘Her çocuğun bir aile yanında büyümeye hakkı vardır' diyoruz. Bu hakkı koruyucu aile vasıtasıyla kullandırmak istiyoruz. Devlet olarak biz yanınızdayız.

Çocuklarımızın aile ortamında en iyi şekilde yetiştirilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları alıp çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirelim.

Şuanda ilimizde 32 koruyucu aile bulunmaktadır. Hemen koruyucu aile yanına çıkarılabilecek 20 çocuğumuz vardır. Başlatmış olduğumuz bu kampanyamız sonucunda koruyucu aile sayısının 50’ye kadar ulaşabileceğini düşünüyorum. Koruyucu ailelik onu evlat edinme değil, çocuğun eğitim, kültürel ve sosyal alanda yetiştirilmesine yardımcı olmaktır. Evlat edinmede çocuk o ailenin kütüğüne geçer. Biz anne ve babasının yetiştirme imkanı olmadığı çocukları başka bir aile ortamında yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Yıllardır uygulanan yurt ve yuva uygulaması çok başarılı değil. Alınan neticeler hedeflediğimiz neticeler değil. Bu nedenle hep aile ortamına yönlendiriyoruz. 2013 yılı sonuna kadar çocuk yuvası kapanacak. 2014 yılında Atabey Kız Yurdu ve Isparta'da ki Çocuk Yurdu kapatılacak. Koruyucu ailedeki, evlat edinme, sevgi evleri uygulamalar sürecek. Yurtta kalan çocukları çocuk evlerimize alacağız. 17 çocuk evinde 106 çocuğumuza bakıyoruz” dedi.

 

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...