Engellilerin sorunları masaya yatırıldı

1 Kasım 2016 17:42

Türkiye Beyazay Derneği’nin Bölge Toplantısı, Derneğin Isparta Şubesi yöneticilerinin de katılımıyla Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yapıldı. Toplantıda, engellilerin sorunları ayrıntılı olarak ele alınarak engellilerin birleşmesi gerektiği vurgulandı.

Engellilerin eğitim ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan, Türkiye Beyazay Derneği’nin bu yıl ki Bölge Toplantısı Tavşanlı ilçesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Önceki gün yapılan toplantıya Isparta ile birlikte Akdeniz, Batı –1 ve Batı - 2  ile Orta Anadolu olmak üzere 4 Bölge Başkanı ve 20 Şubenin Başkan ve Yöneticileri katıldı. Toplantıya Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva başkanlık etti.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Bimpaş Tesisleri toplantı Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Beyazay Derneği Tavşanlı Şube Başkanı Fatih Paşal yaptı. Başkan Paşal, konuşmasında şunları söyledi; “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duymaktayız. Toplantıda Genel Başkanımız Lokman Ayva ve ekibi başta olmak üzere, 4 bölgeden oluşan ve 20 farklı ilden gelen şube başkanlarımıza hoşgeldiniz dileklerimi sunuyorum” dedi.

Toplantıda Ege Bölge Başkanı Ali Rıza Soyaslan da bir konuşma yaparak, katılımcılara teşekkürlerini sundu. Soyaslan’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan Genel Merkez bilgilendirme bölümüne geçildi ve bu bölümde sırasıyla; Beyazay Derneği Genel Koordinatör Kurulu Üyesi ve Ak Parti 22. Dönem Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Turgut Vural, Genel Merkez Eğitim İşleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emine Ayyıldız sorumlu oldukları konularla ilgili konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Genel Başkan Lokman Ayva sunumu devraldı.

Genel Başkanı Lokman Ayva da konuşmasında; “Öncelikle 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine değinmek istiyorum. Bilindiği gibi o gece Türkiye Cumhuriyeti ele geçirilmek istenmiştir. Buna bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir zümrenin gücü yetmeyecektir. 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetliyor ve sizlerin huzurunda bir kez daha kınıyorum” dedi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Türkiye Beyazay Derneği’nin Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yapılan Bölge Toplantısı, Şube Başkanı Fatih Paşal’ın önderliğinde Ekmeçi Dede Türbesi ve Ada Mesire alanının gezilmesiyle sona erdi. Dernek Genel Başkanı ve tüm katılımcılar, Şube Başkanı Paşal’a bu güzel organizasyon için teşekkür ettiler.

 

 

Bu haber 590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...