Isparta’ya Yakışır

4 Kasım 2016 18:34

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi ile Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi tarafından Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde devam eden ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İzi Sergisi’ devam ediyor. Serginin 5.gününde de sergi alanı ziyaretçi akınına uğrarken, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sergiyi değerlendirdi. Ziyaretçiler de yine gerek ürünler gerekse dizayn olarak sergiyi çok başarılı bulduklarını dile getirirken, ‘Isparta’ya yakışır’ dediler. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu serginin küçük bir bölümünün İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde beğeniye sunulduğunu ve bugünde bunun genişletilmiş olarak Gökkubbe’de sergilendiğini hatırlattı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, özellikle sanatla ilgili akademik hocalar ve bu konulara ilgi duyan vatandaşlardan takdir ve şükran aldıklarını belirtti. Günaydın, “Bu takdir ve şükranları almak bize sevinç verdi ve çalışma azmimizi artırdı. Burada bir konuya daha şahit oldum. Vatandaşlarımız bu sergide mutlu oluyor. Atalarından örnekleri burada görmeleri halkımızı mutlu ediyor. Bayanlarımızın ipek kumaş üzerine yapmış olduğu ipek işlemeler akla geldiği gibi değil, kaybolan geçmiş sanatımızın da günümüze getirilip, günümüz şartlarıyla da bağdaşabilecek tarzda ortaya çıkarılması. Bu konunun etnografyası, folkloru da ortaya çıkmış oluyor. Bu bizim halk folklorumuz. Yaptığımız işin önemli olduğunu da biliyoruz. Bunu halkımıza sunduk ve büyük beğeni aldık.

Fuar şeklindeki bu sergimiz insanlarımızda bir mutluluk dünyası haline geldi. Tabi bu işi bir de Gökkubbe’mizle bağdaştırdık. Gökkubbe ile de bir bütünlük içerisine soktuk. Buranın tasarımı helezon şeklindedir. Bu da Gökkubbe ile bağdaşmasını sağlayan bir tarzdır. Güzeli ve sanatı Isparta halkımız biliyor ve takdir ediyor. Isparta Belediyesi olarak yeni bir yolculuk daha başladığı kanaatindeyiz. Isparta Belediyesi olarak hocalarımız ve çalışanlarımız gerek ISMEK, gerek Oymacılık Sanat Merkezinde çalışan hocalarımızla sanatta bir zirve yakalandığı kanaatindeyiz. Ancak arayışımız devam edecek. Arayış kelimesi bizim için önemli ve bu kelime atölyelerimizde yazılıdır. Sanatta, kültürde arayışımız devam edecek. Tüm Isparta halkımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Yine burada çalışan, bu konuyla ilgisi olan her arkadaşımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

5.gününde yine sergi vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler de “Isparta’nın bu gibi değerlere emek vermesi gerçekten güzel. Başta başkanımıza ve bu işleri yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Isparta’mıza yakışmış. Ahşap işlerinde de bayanların o güzel eserleri yapması beni çok duygulandırdı. Güzel ve başarılı çalışma yapmışlar. Bayan elinin değdiği belli olmuş” derken Halk Eğitim Merkezinde öğretmenlik yapan bir bayan ziyaretçi de, “Halk eğitim de öğretmenim, bu işin içerisindeyim, ev tekstili kursu veriyorum. Öncelikle sergi ortamını çok beğendim, çok nezih serilmiş, organizasyon çok güzel. Yapılan el nakışları çok güzel, renkler çok güzel. Yapanların ellerine sağlık. Biz ürettiğimiz ürünlerin satılmasını isteriz, sanırım bunlar da satılıyor. Başarılı buldum, çok güzel, Isparta’ya yakışır” şeklinde konuştular.

 

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...