Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi açılıyor

4 Kasım 2016 18:34

Düzenli Çöp Depolama Alnında çöpten elektrik enerjisi üretimine başlanıyor. Saatte 2,8 Megavat elektrik enerjisi üretebilecek kurulu güce sahip olan ‘Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’ (Biyokütle Elektrik Santrali) 4 Kasım 2016 Cuma günü saat 14.30’da açılıyor.

Koçtepe Köyü mevkiinde bulunan ve günde yaklaşık 350 ton çöpün döküldüğü Düzenli Çöp Depolama Alanında kurulan Biyokütle Elektrik Santrali saatte 2,8 Megavat kurulu güce sahip. Açılışını yapacakları tesisle birlikte Türkiye’nin enerji sorununa bir damla da olsa katkı sunabileceklerine değinen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, tüm vatandaşları yapılacak açılışa davet etti. 

7,5 milyon liraya mal olan ve belediyenin kasasından bir kuruş dahi yatırım maliyeti çıkmayan Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisinde, elektrik enerjisi üretiminden aylık 600 bin lira gelir elde edilebilecek.

Tesislerin hizmete girmesi dolayısıyla büyük bir sevinç yaşadığını aktaran Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çöp deponi alanımızda elektrik enerjisi üretim çalışmalarımız bulunuyordu. Birkaç aydan buyana deneme çalışmalarına başlamıştık. Şu anda üretim yapılmaya başlandı. Tesisimizin Cuma günü saat 14.30’da resmi açılışını gerçekleştireceğiz.

Ülkemizde enerji darlığı her zaman devam etmektedir. Milli şuurumuza, ilimize ve ülkemize katkı açısından buna önem verdik.  Tesislere 7,5 milyon liralık bir yatırım yapılmıştır. Tesisimiz aylık 600 bin lira gelir sağlamaktadır. Bu da önemli bir milli gelir sayılır. Tüm vatandaşlarımızı tesislerimizi görmeleri için bu açılışa davet ediyorum. Isparta’mıza, belediyemize kazandırdığımız bu kazancı ve tesisleri görmelerini istiyoruz.  Bu tesisimizin Isparta’mıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

Bu haber 769 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...