‘Laboratuvar çalışanlarının durumu ne olacak?’

5 Kasım 2016 13:30

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayati Yıldız, mevcut hastanelerdeki tıbbi laboratuvarların Şehir Hastanesi’ne taşınmayacağı yönünde söylentiler dolaştığını belirterek, “Eğer taşınmayacaksa burada çalışan arkadaşlar ne olacak? diye sordu.

Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, K32’de katıldığı Birebir Programında Şehir Hastanesi’ne değindi. Mevcut hastanelerin Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla birlikte hizmet kalitesinde artış olacağına inandıklarını belirten Yıldız, hastanelerin laboratuvarlarında çalışan personelin yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

 YENİ AÇILAN HASTANEYE SİZLERİ GÖTÜRMEYECEĞİZ DİYORLARMIŞ

Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Yıldız, “Kamu hastanelerinin aşağıya taşınması tabi güzel. Verilen hizmetin kalitesinin biraz daha artacağı kanaatindeyiz ve görüyoruz da; bina güzelse hizmette içi dolu olduktan sonra güzelleşecek. Şimdi devlet hastanesi, doğumevi ve ağız diş sağlığının boşalan yerlerine butik hastane yapılacağı söyleniyor. Butik hastaneler bir oraya değil, birkaç yere daha yapılacak. Şehir Hastanesi’nin oluşumunda asıl laboratuvarlar var. İçinde çalışan arkadaşların sıkıntıları var. Burada söylenti mi yoksa gerçekleşecek mi onu da bilmek lazım. Yetkililere şunu sormak istiyorum; Şehir Hastanesi’ne taşınırken, patoloji, mikrobiyoloji, biyokimya, kan alma, röntgen,  nükleer tıp laboratuvarları da taşınacak mı? Eğer taşınmayacaksa burada çalışan arkadaşlar ne olacak? Arkadaşlarımızın sorduğu sorular bunlar. Bir balon patladı. Diyorlar ki; yeni açılan hastaneye sizleri götürmeyeceğiz. İdarecilere de de eksik bilgiler var. Taşınan hastanelerin yeri belki park, yeşil alan, butik hastane olabilir. Ama biz burada çalışan arkadaşların doğru bilgi alamadıklarını duyuyoruz” dedi.

 ÖZELLEŞMESİNDEN YANA DEĞİLİZ

Şehir Hastanesi’nde hizmetin devlet hastanesi adı altında devam etmesinden yana olduklarını ifade eden Hayati Yıldız, “Devlet Hastanesi’nin özelleşme ayağı varmış gibi gözüküyor. Biz hissiyatlarımızda pek yanılmayız.  Özelleşmesinden yana değiliz” dedi.

 ESKİ ÇALIŞANLARIN İŞİNE DEVAM ETMESİNDEN YANAYIZ

 Öte yandan yeni hastaneye işe alımlarla ilgili konuşan Yıldız, “İŞKUR’un yapacağı mülakata müdahale edilmezse o işi başaracak insanlar tespit edilir. Ama eski çalışanların işine devam etmesinden yanayız” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haber 883 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...