GÖKKUBBE Fuar ve Kongre Merkezi ilgi odağı

5 Kasım 2016 13:37

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi ile Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi tarafından Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde devam eden ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İzi Sergisi’ne şehir dışından gelen misafirlerde yoğun ilgi gösteriyor. Serginin yine son ziyaretçileri arasında İzmir’de yaşayan Ispartalılar vardı. Belediyenin gerçekleştirmiş olduğu sergiyi dolaşmak istediklerini ve bunun kendileri için bir vefa olduğunu dile getiren ziyaretçiler, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aslen Ispartalı olan ve İzmir’de yaşayan Tekin Tekeli ve yakınları, Gökkubbe’de açılan sergiyi medyada gördüklerini ve bir Ispartalı olarak bu sergiyi görme ihtiyacı hissettiklerini aktardı. Sırf sergi için İzmir’den geldiklerini söyleyen Tekin Tekeli, “Medyada çıkan yayınlar üzerine bu sergiyi gezmeyi bir borç bildik. Dünyada eşi olmayan bir eser oluşturulmuş. Başkan Yusuf Ziya Günaydın ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ahşap olarak bir sandık gördüm. Hakikaten sanat eseri, emek isteyen el emeği, göz nuru bir eser. Önce güllerin ve dallarının yapıştırma olduğunu tahmin ettim. Fakat görevli arkadaşlar hepsinin oymacılıkla yapıldığını söyledi. Yapan arkadaşın Allah eline ayağına zeval vermesin. Geldiğim ve bu eserleri görme fırsatı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

Yine Tekeli ile birlikte sergiye gelen yakınları da, ”Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Çok değişik bir sergi olmuş. Çok orijinal, eşi olmayan çok güzel el işleri yapılmış. İpek iplikle, ipek kumaş üzerine yapılan eserler bizleri büyüledi. Yine stantlar çok güzel olmuş. Buradaki eserler bir şahane, Gökkubbe’nin kapısından içerisindeki eserlere kadar çok güzel. Hakikaten görülmesi gereken bir yer. Bizde zamanında buna benzer işler yapardık. Bunları görünce gençliğimize gittik. Yapanların ellerine sağlık. Gençlerimiz çok güzel eserler çıkarmış” dediler.

Bunun yanında yine sergiyi ziyaret eden konuklar, ahşap eserlere olan ilgilerini “Bu tür çalışmalara ilimizde ağırlık verilmesi bizim de çok hoşumuza gidiyor. Özellikle tarihi yönde geçmiş kültürümüze ait ağaç oyma sanatlarını ilgiyle takip ediyoruz. Gayet güzel çalışmalar ortaya çıkmış, hepsinin ellerine sağlık. Sergiyi çok başarılı buldum. Burayı gezerken gördüğüm kursiyerlerin, ev hanımlarının yaptığı şeyler gibi değil, sanki profesyonel sanatçıların yaptığı ürünleri izlercesine bakıyoruz. Bu işlerin bizler için farklı değerleri var. Annelerimizin, ninelerimizin zamanını hatırladık. Bu sergide emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ederim” dediler.

 

 

 

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...