Umre kayıtları başladı

5 Kasım 2016 13:39

İl Müftüsü Galip Akın, yeni dönem için Umre kayıtlarının başladığını belirterek, bu yıl ilk kez öğlen yemeği için kumanya uygulamasının başlayacağını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Umre seferleri başladı. Umre yolculuğu hakkında İl Müftüsü Galip Akın; “Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Umre seferlerimiz planlanmış ve kayıtlarımız başlamıştır. Geçen senelere bakarak bu yıl ki Umre kayıtlarımız ve Umre seferlerimiz daha yakın bir şekilde planlanmış. Uzun bir şekilde servis araçlarına artık ihtiyaç kalmayacaktır. Onun için vatandaşlarımız bütçelerine uygun bir şekilde Umre ziyareti için gerekli bilgiyi Müftülüğümüzden alabilirler.

 FİYATLARIN ASGARİ ÖLÇÜDE TUTULMASINA GAYRET EDİLİYOR

 Zamanı ve mali duruma göre tercih edilebilecek farklı konaklama türleri çerçevesinde gerçekleştirmeye çalışacağız. Umre yolcuları kendilerine göre türleri belirleyeceklerdir. Fiyatların da asgari ölçüde tutulmasına gayret edilmektedir. Umre yolcularına omuz çantası içerisinde umre yolculuğu il ilgili rehber, kitap malzemeleri verilecek, gitmeden önce kendilerine seminerler düzenlenecek, kafile başkanları ile din görevlileri ve kadın irşat görevlilerinin rehberliğinde bu turlar gerçekleştirilecek. Sabah kahvaltısı, akşam yemeğinin yanında öğle arasında yemek için kumanya dağıtılacaktır. Öğle arası kumanya daha önce yoktu bu yıl ilk kez uygulanacak. Umre yolcuları sağlık ekiplerimiz tarafından imkanlar ölçüsünde Mekke, Medine, imkanlar ölçüsünde sağlık hizmetlerinden yararlanacaklar. Ayrıca her Umre yolcumuza dönüşte havalimanında 5 litre zemzem başkanlığımız tarafından verilecektir.”

 

 

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...