Senir, Kapalı sistem sulamada 2. etaba başlıyor

7 Kasım 2016 14:11

Senir’de Belediye Başkanı Kazım Önder Varol, kasaba adına önemli projeler üzerinde çalışıyor. İlk olarak kasabanın en büyük sorunlarından biri olan altyapıya el atan Başkan Varol, yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırımla kasabanın tamamının altyapısını yenileyecek. 1983 yılından bu yana hiçbir yeniliğin yapılmadığı altyapıya el atan Başkan Varol, ‘’Senir’in tamamında altyapıyı değiştiriyoruz. Ödeneğimiz çıktı. Yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım yapacağız. Kanalizasyonumuz oldukça sıkıntılıydı. Bu sorunu kökten halletmiş olacağız. Şu anda ihale aşamasındayız. 2017 yılı içerisinde projemizi tamamlamış olacağız’’ dedi.

 Öte yandan kapalı sistem sulamaya geçtiklerini ve bu sayede yaklaşık 5 bin dekar arazinin sulanabilir hale geleceğini belirten Varol, ‘’Önceden vahşi sulama yapılıyordu. Hem vakit kaybı hem de daha çok masraf oluyordu. 28 km boru döşendi. Şu anda Senir Kapalı sistem sulama ile sulanıyor. 2. etaba geçeceğiz. Onu da yakın zamanda tamamlayacağız. Yaklaşık 5 bin dekar araziyi kapalı sistem ile sulamış olacağız. Kapalı sistemden önce arazilerimiz pek dikilmiyordu. Şimdi bu değişmeye başladı. Önceden 5 bin dekar arazinin yarısı sulanıyordu. Şimdi tamamını sulanır vaziyete getirdik. Kooperatifi de belediye olarak üstlendik. Sulama işini belediye olarak biz üstlendik’’ diye konuştu.

 KENDİ ENERJİLERİNİ ÜRETECEKLER

 Diğer taraftan Güneş Enerjisi Paneli Projesi için de gün saydıklarını ifade eden Başkan Varol, ‘’900 dönümlük bir arazide yapacağız. İller bankası aracılığıyla yapacağız. Yüzde 100’ü hibeli. Belediyemizin enerji giderini buradan karşılayacağız. Fazla üretim olursa CLK’ya satacağız. Şu anda projesi bitti. Yakın zamanda bunu da tamamlayacağız. Bu projeleri hayata geçirdikten sonra Senir daha yaşanabilir bir hale gelecek. Hatta biz göç bile alabileceğimizi düşünüyoruz. Şu anda 2500 nüfusumuz var. Bunun artacağı kanaatindeyim’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...