17 engelli memur göreve başladı

7 Kasım 2016 14:12

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Isparta’da EKPSS’ye girip memurluk başvurusunda bulunan 17 engellinin tamamının memur olarak atandığını söyledi.

Engelliler, Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarıyla sivil terör mağdurlarının ve yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarına atanması töreni geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Söz konusu atama törenine Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ve Müdür Yardımcısı Lütfü Büyükses ile başvuruda bulunan 17 engelli de katıldı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük; “Bilindiği gibi, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ile kamuda istihdam edilen memurların en az yüzde üçünün engelli personel olması hususunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda hükme bağlanmıştır. Hükümetimiz engellilere gerçekten büyük değer vermekte ve onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ayrıca, onları istihdam ederek topluma kazandırmaktadır. Engelli devlet memuru sayısının her geçen gün artması Hükümetimizin engelliye verdiği değeri açıkça ortaya koymaktadır.

Bu doğrultuda, engellilerimize yönelik en son atama töreni geçtiğimiz Perşembe günü yani 27 Ekim 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde bizzat Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. O törende ilimiz Isparta’dan bize yani müdürlüğümüze memur olmak için başvuruda bulunan 17 engelli vatandaşımızın tamamı memur olarak atanmışlardır.

Buna göre; 17 engelli memur Isparta’da göreve başlamış olup çalıştıkları kurum ve kuruluşlar şöyledir: Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yani bizim müdürlük bünyesinde 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde 2, Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğünde 3, Süleyman Demirel Üniversitesinde 4, Devlet Havalimanları Isparta Süleyman Demirel Havalimanında 1, Adliye’de 2, Valilikte 2 ve Milli Eğitim Müdürlüğünde 1 olmak üzere toplam 17 engelli vatandaşımız memur olarak çalışmaktadır. Ben, bu atamaların başta memur olan engelli vatandaşlarımız olmak üzere Isparta’ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...