“Şehrimizde Bisiklet kullanımını artırmak istiyoruz”

8 Kasım 2016 15:21

Isparta Belediyesi tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan Bisiklet Yolu projesine Mimar Sinan Caddesinden başlandı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve ekibinin uzun süredir planladığı Bisiklet Yollarının ilk etabı Mimar Sinan Caddesinden başlatıldı. Mimar Sinan Caddesinin belediye önünden başlayan ve Kaymakkapı Meydanına kadar süren yol boyunca gidiş-geliş olarak çift şeritli bisiklet yolu tamamlandı. Çalışmalar kapsamına bisiklet yolu mavi renk ile boyanırken, yol üzerinde gerekli işaretlemelerde gerçekleştirildi.

Isparta’daki bisiklet yollarının ilk etabı olarak yapılan çalışmayı inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mimar Sinan Caddesindeki çalışmaların tamamlandığını, araç ile bisiklet yolu arasına reflektörlü işaretlemelerin yapılacağını söyledi. Bisiklet yollarının yapılabilmesi için öncelikle otopark sorunun çözülmesi gerektiğini bunu da şu ana kadar yaptıkları Belediye önü ve altı, Çelebiler otoparkları ile aşmaya çalıştıklarını bunun yanında ITKM otoparkının devreye girdiğini, Valilik arkasındaki otoparkın bir aya tamamlanacağını yine geçen günlerde temeli atılan 113 Cadde arkasındaki otoparkın da 7-8 aya kadar bitirileceğini belirtti. 

Belediye Başkanı Günaydın, bisiklet yollarının devamının geleceğini, Cumhuriyet Caddesi, 113 Caddelerde de bisiklet yolu yapılacağını bunun SDÜ’ye kadar ulaşacağını kaydetti. Günaydın, “Bisiklet yollarına başladık. Halkımız ilk etapta park olaylarından dolayı sorun yaşıyoruz düşüncesine girebilirler. Ama buna biraz sabredip bu planlamalara, düşüncelere Isparta olarak hep birlikte sahip çıkarsak şehrimiz her zaman yaşanabilir kentler arasında yer alacaktır ve örnek olacaktır. Halkımızdan da bu projelerimize sahip çıkmalarını ve anlayış göstermelerini istirham ediyoruz. Bunu ilk başlangıç sayıyoruz. Şehrimizde bisiklet kullanımını da artırmak istiyoruz. Yakın zamanda şehrimizin belli noktalarında bisiklet kiralama istasyonları da kuracağız. Kısa zamanda bu bisiklet yolumuz üniversiteye kadar gidecek. Şimdiden bisiklet yollarımızın ilk başlangıcı hayırlı olsun diyorum” dedi.

 

 

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...