“TOKİ sürecinin hızlandırılması için ne gerekiyorsa hep beraber yapalım”

9 Kasım 2016 14:47

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve yönetim kurulu üyelerine iade-i ziyarette bulundu. Emeklilerin sorunlarını dinleyen Vali Günaydın, “Sorunların çözümü için birlikte çalışacağız” dedi.

ERSAL: TÜRKİYE GENELİNDE İLK TOKİ ÇALIŞMASINI SİZ BAŞLATTINIZ

Ziyarette konuşan Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Kadir Ersal, TOKİ için verilen 140 metre2’lik alanın emeklilere yetmeyeceğini belirterek, Aliköyü ve Kuleönü mevkisinde 400 dönümlük bir alanın daha TOKİ’ye devredilmesini istedi. Ersal “Geldiğiniz yerlerde çok büyük çalışmalarınız var. Isparta’da da bu gibi çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Türkiye genelinde ilk TOKİ çalışmasını siz başlattınız. Isparta olarak bizim böyle bir sorunumuz var. Bu konu hakkında bir açıklama getirirseniz çok sevinirim. Türkiye Emekliler Derneği bir milyon üyesi, 103 şubesi bulunmakta.  En büyük sorunumuz TOKİ’dir. Eski Vali Vahdettin Özkan bu konuda çok yardımcı oldu. Kendisi ile görüştüğüm zamanlarda yer konusunda bizlere çok yardımcı oldu. 140 bin metre2’lik yeri Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in yardımları ile aldırarak, TOKİ’ye devrettik. Bu anlamda yerel belediyelerden de yardım alınacağı için Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da bu konuda çok yardımı oldu. 9 bin metre2’lik bir alanı TOKİ’ye verdi. Biz her şeyi hazırladıktan sonra 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin yaşanmasının ardından bizim TOKi meseleleri geri planda kaldı. Geldiğiniz yerde yaptığınız hizmetlerin çok daha fazlasını Isparta’da da yapacağınızdan hiçbir şüphemiz yoktur. Aldığımız dilekçe sayısı 15 bini geçti. Isparta’da ev kiraları çok yüksek. Emeklinin ne ev alma gücü ne de kirada oturabilme gücü var. Emekliler olarak en büyük sıkıntımız konuttur. Bu arazi bize yetmeyecek. 140 bin metre2’lik yer 5 bin civarında bir konuta cevap veriyor. Aliköyü ve Kuleönü mevkisinde 400 dönümlük bir alan daha var. Bu konuda bizlere yardımcı olup, o alanı TOKİ’ye geçirebilirsek çok güzel olacak. Yapılacak olan 8 bin konutun, 2 bin civarı esnafa, 2 bin civarı konutu da Şehit ailelerine verilecekti. Geri kalan konutlar yetmeyecek. Eğer o araziyi de TOKİ’ye devredebilirsek Isparta’ya yapılmış büyük bir yatırım olacaktır” dedi.

BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Vali Günaydın görüşmede yaptığı konuşmada “Bizleri ağırladıkları için Dernek Başkanımıza, Yönetim Kurulu ve Dernek Üyelerine teşekkür ediyorum. Isparta’da geçirdiğim süre içerisinde sorunları daha yakından öğrenme imkânımız oldu. Dernek Başkanımızın ifade ettiği sorunlarla yakından ilgileniyoruz. Gerek benden önceki Sayın Valimiz gerek Sayın Vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç Bey bu konuda çok önemli çalışmalar yapmışlar kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bizde artık bu noktadan sonra elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar ve bildiğimiz kadar sizlere katkı sunmaya çalışacağız. Bundan yana hiç şüpheniz olmasın. TOKİ sürecinin hızlandırılması için Isparta’daki tüm yetkili ve görevli arkadaşlarımızla bir araya gelelim ve bu sorunu en kısa sürede çözmek için ne gerekiyorsa hep beraber yapalım ”dedi.

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...