Sergide emeği geçenlere teşekkür

10 Kasım 2016 15:14

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi ile Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde açılan ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İzi Sergisi’ 8 Kasım itibariyle son buldu. Binlerce misafirin ziyaret ettiği serginin son gününde, sergiye katkıda bulunan, emeği geçen kuruluşlar ile sergide görev alan personele Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın teşekkür etti.

Gökkubbe’deki serginin son günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Akşam saat 21.00’da düzenlenen programa Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Belediye meclisi üyeleri, daire müdürleri, sergiye katkı sunan firmalar ve sergide görev alan personelin katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ojeli parmaklar kaybolan el sanatlarını ortaya çıkardı. Hep birlikte Isparta’yı mutlu ettik. İşin başındayız, Türkiye’nin de birincisiyiz” dedi.

‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İzi Sergisi’ kapanış programında emeği geçenlere teşekkür belgesi verilirken, programda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, işin başında olduklarını ve arayışlarının devam edeceğini söyledi.

ANADOLU ETNOGRAFYASI VE

FOLKLORUNU ORTAYA ÇIKARDIK

Kaybolan el sanatlarının bulunduğunu bunları geri kazanmak amacıyla bugüne kadar yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kaybolan el sanatlarını geri getirmenin zor olduğunu ancak bunu başardıklarını anlattı. Her zaman bir arayış içerisine girdiklerine değinen Başkan Günaydın, “Bugün kaybolan sanatlarımız vardı. Bitme noktasına gelmişti. Kaybolanı geriye getirmek çok zordur. Biz arayış içerisine girerek bunun başlangıcını yaptık. Yeni başladık. İpek kumaş üzerine ipek iplikle çalışmalar gerçekleştirdik. Temelinde arayış vardı. Arayışımızın bir kısmı çıktı. Anadolu etnografyası, Anadolu folklorunu çıkardık. Bu bizim için, Türk Milleti ve el sanatları için önemli bir unsurdu. Bunun başlangıcını yaptık.

DOKUMALARIN İÇİNDE RUH VARDIR

Dokumaların içinde özel ruh, töre, ata, tarih ve Anadolu vardır. Siz şu anda bunun başlangıcını yaptınız. İpek kumaşa, el dokumalarına önem vereceğiz. Çağın güzelliği, tarihin getirdiği var. Natürel renkler şu anda daha geçerli. Bu konuda da seçici davranıyoruz. Bilinçli çalışıyoruz. Bunu başardınız, yaptınız, İstanbul’u da geçtiniz. Sanat nezakettir, bir milletin şah damarı, yücelik, duygudur. Yapılan çalışmalar karşısında sizlerle birlikte övünüyorum.

ISPARTA BELEDİYESİ

ÜNLÜ TABLOLAR YAPACAK

Piramidin üst noktasına bir anda geldik gibi oldu ama rehavete kapılmak yok. Ağaç oymacılığımızda da ünlü tablolar yapmaya devam edeceğiz. Isparta Belediyesi olarak şehrimizi temsil eden yeni projelere, tablolara imza atacağız. Buna bir başlangıç olarak Isparta Gül Hayat Tablosunu gösterebiliriz. Yine Dünyaca ünlü resimleri 3 boyutlu hale getiriyoruz. İnşallah bizlerin eserleri de bir gün üst noktalara, belirli yerlere girebilir.

MİSAFİRLERİMİZ MUTLU OLDU

Bugün sizlerin huzurunda eşime de teşekkür ediyorum. Eşim de bu konunun yapılmasında en büyük destekçim olmuştur. Meclis üyelerimiz de buradadır. Belediye bu konuda da bütünleşmiştir. Yani sizi destekleyen sadece bir belediye başkanı değildir. Birbirimize teşekkür ediyoruz. Isparta ve bölge illerdeki vatandaşlarımızı hatta Türkiye genelinden gelen misafirlerimiz oldu. Bu misafirlerimizin hepsi mutlu oldular, duyguya kapıldılar. Isparta’yı mutlu ettiniz, mutlu ettik. Bu da çok önemlidir.

OJELİ PARMAKLAR, BU GÜZEL

SANATLARI ORTAYA ÇIKARDI

Şu anda işin başındayız, Türkiye’nin de birincisiyiz. Bu yetti mi, yetmedi, piramidin üzerine geldik, sıfırlıyoruz. Yeniden bir daha piramit kurmamız lazım. Bu belediye, bu insanlar bunu yapar. İşte bu arkadaşlarımız bizlerle 7 senedir çalışıyorlar, isteseler ayrılıp gidebilirlerdi. O ojeli parmaklar, bu güzel sanatları ortaya çıkardı. Atatürk’ün dediği gibi, bunu sanat açısından söylüyorum, Ne Mutlu Türküm Diyene. Gönülden hepinize teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Burada bir toplu iğne dahi tutan arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Isparta’mızı güldürdüğümüz, sevindirdiğimiz, gülümseme, bir sanat duygusunu yaşattığımız için hepinizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve meclis üyeleri sergide emeği geçenlere teşekkür belgelerini takdim etti.

 

 

 

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...