“Fikirlerine her zaman bağlı kalacağız”

10 Kasım 2016 15:14

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Ulu Önder Atatürk’ün vefatının 78’nci yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı. Milletvekili Bakır’ın mesajı şöyle: “Ölümünün 78. yıldönümünde, büyük bir değişim projesinin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü özlemle anıyoruz. Bugün hep beraber, kardeşçe yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Atamızın özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlaşma projesinin eseridir.

Ülkemiz çok zor ve bir o kadar da sıkıntılı günlerden geçmektedir. 15 Temmuz’ da ülkemiz insanına ve demokrasimize yapılmak istenen hain darbe girişimi, Türk vatandaşları tarafından topyekün bertaraf edilmiştir. Toplumun tartışmasız tüm kesimleri bu yaşananlardan sonra Atatürk ilke ve devrimlerine kararlılıkla sahip çıkmanın ne derece önemli olduğunun bilincine varmıştır. Ancak tam da bu duygularla bir araya gelmişken ve çözülmeyi bekleyen birçok sorunumuz varken, ülkemiz anlamsız bir şekilde sistem tartışmalarıyla karşı karşıya bırakılmıştır. Huzurlu bir toplum ve kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizi her geçen gün güçlendirmeye çalışırken, Başkanlık tartışmaları tekrar toplumu kutuplaştırmaya başlamıştır. Büyük ATATÜRK’ ün  ‘İki büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhuriyet Halk Partisi adeta abluka altına alınmak istenmektedir.        Bizler dün Atamızın önderliğinde çıktığımız bu yolda, bugün ve yarın da aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Emanetinin sonsuza kadar bekçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. ‘ Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözü bize her zaman yol göstermeye devam edecektir. Ayrıca yine atamıza ait şu sözleri de tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum;

‘’Bir zaman gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasında bile olabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint’ten, Mısır’dan döner dolaşır yine gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur’’ diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız, fikirlerine her zaman bağlı kalacağız.

Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet fazilettir,

Cumhuriyet hukuk ve adaletin üstünlüğüdür.

Cumhuriyet zenginleşmedir.

Cumhuriyet modern bir eğitim sistemidir.

Cumhuriyet demokrasidir

Cumhuriyet özgürlüktür.

Bu değerlere ömrümüz ve gücümüz yettiği müddetçe sahip çıkacağımızı belirtirken, Ulusal Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyorum”.

 

 

 

Bu haber 583 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...