“Atatürk’ü daha iyi anlamak için 10 Kasım bir tazelenme dönemidir”

10 Kasım 2016 15:20

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’nci yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin üzerinden tam 78 yıl geçmiş bulunmaktadır   Atatürk’ün ebediyete vasıl oluşunun 78. sene-i devriyesini saygı, özlem ve rahmetle yâd ediyoruz.

Aziz Atatürk; pes etmeyen bir ruha, taviz vermeyen bir mizaca, inandıklarını söylemekten korkmayan bir vicdana, vatan ve milleti için her şeyi feda edecek bir şuura sahip fazilet ve hamiyet mihveridir. 57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdırmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan birisi olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkânsız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir dehadır.

Cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yaparak milletimizin kalbinde taht kurmuştur.

Nitekim Türk milletinin umudu olmuş, Türk vatanına yepyeni bir çığır açmıştır.

Her kararında, her icraatında, her adımında Türk milletine inanmış, hür ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmezliğini rehber edinmiştir.

Bundan dolayı kendisine çok şey borçlu olduğumuz ve aziz hatırasını yaşatmanın mükellefiyetini üstlendiğimiz çok açık bir hakikattir. Aziz Atatürk’ü daha iyi anlamak, eşsiz hizmetlerini samimiyetle kavramak için 10 Kasım bir fırsat, bir dönüm, bir tazelenme dönemidir.

Her ne kadar milli varlık ve bekamız üzerinde sinsi oyunların, karanlık hesapların projelendirip sahnelenmesi için özel bir çaba sergilense de Türk milleti kurucu değerlere sonuna kadar bağlı ve sadıktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün; “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır " sözü, Cumhuriyetimizin varlığı ve sürekliliği açısından da bir güven kaynağıdır

Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarıyla birlikte aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. 

 

 

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...