ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ…

10 Kasım 2016 15:24

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78’inci yıldönümünde anılıyor.

Büyük Önder Atatürk, vefatının 78’nci yıldönümünde, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde 10 Kasım’da tören ve anma etkinlikleri ile anılacak. Bu kapsamda, Isparta Valiliği tarafından çelenk sunma töreni ve Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan özel anma programı icra edilecek.

ÇELENK SUNMA

1. 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 08.55'de 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda toplanarak 09.00'da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacaktır.

2. Törene; Protokole dahil kamu kurum ve kuruluş amirleri, özel kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullarca belirlenen öğrenci grupları ve halk katılacaktır.

3. Verilecek komutla Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait araçların çalacağı siren sesi ile birlikte saat 09.05'den itibaren 2 ( iki) dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

4. Saygı duruşunun başladığı saat olan 09.05'de; Atatürk’ün manevi varlığına saygı ifadesi olarak bütün resmi ve özel motorlu araçlar ses cihazlarını ve sirenlerinin iki dakika süreyle çalacaklardır.

5. Atatürk Anıtı önündeki Meşale saat 09.05'den itibaren yakılacaktır.

6. Saygı duruşunu müteakip İstiklal Marşımız söylenecek, bu esnada Şanlı Türk Bayrağı öğrenciler tarafından göndere çekilecek ve müteakiben yarıya indirilecektir.

7. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki çelenk sunma törenine katılan protokol, mülki ve askeri erkan törenin bitiminden sonra topluca Belediye Kültür Sineması'na intikal edeceklerdir.

8. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı, 05.05.2O12 tarihinde 28283 Saylı Resmi Gazetede Yayınlanan Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kuruluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde yapılacak Tören ve kutlamalar yönetmeliğine göre icra edilecektir.

ÖZEL ANMA PROGRAMI

l. Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı sunulacaktır.

2. Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen öğrenci grupları görevli idareci ve öğretmenleri nezaretinde saat  09.00'da Belediye Kültür Sineması'nda yerlerini almış olacaklardır.

3. Protokol, sivil ve askeri erkan ile her derecedeki okul ve kurum müdürleri saat 09. 15'de Belediye Kültür Sineması'nda hazır bulunacaklardır.

KURUM VE KURULUŞLARA SİREN UYARISI

 Isparta Valiliği 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programında Olağanüstü hallerde kullanılan Telekom Binası Üstündeki siren çalacak.

Isparta Türk Telekom çatısında bulunan Isparta İl Afet ve Acil Durum  Müdürlüğü  (AFAD) sireninin   aniden   çalacak olması nedeniyle Ispartalılara uyarı yapıldı.

Hava saldırısı ve radyoaktif serpinti tehlikesi gibi durumlarda çalması gereken Türk Telekom hizmet binası çatısındaki AFAD sireni, 10 Kasım Günü 09:05'te Atatürk'ü anmak için çalacak.

 

 

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...