AGD’den ‘Efendimizin İzinde: Siyer-i Nebi’ Yarışması

12 Kasım 2016 10:18

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından, lise ve orta okul öğrencilerine yönelik  Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in hayatı ile ilgili Siyer-i Nebi Yarışması düzenlenecek.

Yarışma ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: “Anadolu Gençlik Derneği, evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek, kurtların kapmaya niyetlendikleri kuzulara hangi nehrin kenarında olursa olsun kol kanat gerecek, çorbasını komşusuyla paylaşacak, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı bir ve bütün tutacak kadroların harmanlandığı etkin bir teşkilattır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, yardımda, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı örnek abidesi olarak karşımızda durmaktadır.

Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz, örnek alacağımız modeli yaratmış, eğitimini vermiş "And olsun ki Allaha ve ahirete kavuşmayı uman Allah’ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah’ın resulü en güzel örnektir.” (Ahzab 21) ayetiyle kulların dünya hayatında rehberini bildirmiştir.

Hz. Peygamberimiz, gençlerin elde edeceği sevapları şu hadisi şerifiyle müjdeliyordu: “ Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir.”

Efendimizin İzinde bir gençlik olarak O’nun hayatını, ahlakını, örnek almak için gayret gösteriyoruz. Liseli ve Ortaokullu Gençlerimizin de bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için; O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah’a İbadet eden, temiz bir hayat içinde yetişen bir nesil, bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.

Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir.

Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de Lise ve Ortaokul  çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler.

Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu ahval ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir. Türkiye geneli 300 bin öğrencimizin katılacağı Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin Hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir.

Siyer-i Nebi Yarışması başvuruları www.efendimizinizinde.com adresinden yapılmaktadır.

Ortaokullu gençler için Yarışma soruları Türkçe tercümesini Mustafa NUHOĞLU Beyin yaptığı PEYGAMBERİMİZİN HAYATI isimli kitaptan, liseli gençler için yarışma soruları Mustafa SOYKÖK Beyin İnsanlığın Saadeti İçin Hz.Muhammed(sas) isimli kitabından hazırlanacaktır. Öğrenciler başvurularını, Kayıt Tarihinin son günü 4 Aralık saat 23:59 a kadar yapabileceklerdir.

Bu vesileyle Anadolu Gençlik Derneği olarak; ortaokullu ve liseli gençler kapsamında

En küçüğünden en büyüğüne yaptığı her iyi işi en güzel şekilde neticelendirmek üzere ciddiye alan; büyük ideallerin peşinde koşarken ayrıntılara takılıp kalmayan ve aynı zamanda ayrıntıları ıskalayıp da estetikten, zarafetten, saygıdan yoksun tutumlar sergilemeyen; görünüşte bir iyiliğin kalpte de aynı duygularla karşılık bulmadığında gösterişten öteye bir anlam ifade etmediğini idrak eden; yaşamın tüm alanlarında bütün söz ve davranışlarında hakkaniyeti ve adaleti ayakta tutmaya çalışan bir gençlik yetiştirmeyi önceliyoruz”.

 

 

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...